În preajma Sărbătorilor Naționale, cetățenii R. Moldova sunt așteptați Acasă, la Zilele Diasporei


Ediția din 2017 a reuniunii conaționalilor de pretutindeni – Zilele Diasporei în Republica Moldova va avea loc în perioada 18-20 august.

Vor fi organizate: Ziua ușilor deschise pentru Diasporă la Guvern; discuții cu genericul Diplomația și Diaspora; Ateliere de instruire pentru profesorii Centrelor Educaționale din Diasporă; seminare tematice și consultări cu Diaspora, Cupa Diasporei la minifotbal; Târgul Expoziție Moldova de oriunde, unde reprezentanții Diasporei vor prezenta țara de destinație (adoptivă), prin materiale promoționale, gastronomie, elemente artistice, care va avea loc în cadrul Festivalului Internațional GUSTAR de la Orheiul vechi (19-20 august 2017).

Potrivit unui comunicat al Guvernului R. Moldova, „discuţiile din cadrul seminarelor tematice se vor axa pe programe economice și oportunități de promovare a revenirii și reintegrării durabile a migranților, turismul nostalgic, consultări privind Strategia Națională de Dezvoltare Moldova 2030, bune practici de implicare a Diasporei în dezvoltarea localităților de baștină din Moldova: mecanisme și instrumente disponibile”.

Zilele Diasporei sunt organizate de Biroul Relații cu Diaspora (BRD), sub patronajul Guvernului Republicii Moldova.

 

Agenda (proiect) Zilelor Diasporei 2017

 

 

Zilele Diasporei poster brd-gov-md

 

Zilele Diasporei in RM-18-20 aug 2017-afish

 

 

Sursa material: Flacăra TV

Sursa foto: Guvernul R. Moldova si BRD

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter