În Israel a fost deschisă prima grădiniţă în care copiii evreilor originari din România vor studia limba/cultura română


Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe (DPRRP – MAE) salută lansarea în localitatea Rehovot, a primei grădinițe românești din Israel.

Proiectul este realizat de către Uniunea Originarilor din România – Hitachtud Olei România (HOR) Rehovot, cu sprijinul Ambasadei României în Statul Israel și al DPRRP – MAE.

La această lansare au participat Andreea Păstârnac, ambasadorul României în Statul Israel, Zeev Schwartz, președintele HOR Israel și Clarisa Steinberg, președintele HOR Rehovot, precum şi aproximativ 60 de persoane, reprezentanți ai primei și celei de a doua generații de israelieni originari din România, ai căror copii sau nepoți s-au înscris în prima clasă a grădiniței.

Grădinița este organizată sub forma unui club al copiilor, care se reunește săptămânal sub coordonarea unei învățătoare de limba română.  În prezent, sunt înscriși 19 copii cu vârste cuprinse între 5 și 9 ani.

În cadrul primei clase de studiu, copiilor li s-au predat elemente de bază ale limbii române și le-au fost donate abecedare.

Acest proiect este destinat copiilor din generațiile a doua și a treia a cetățenilor israelieni originari din România.  Scopul proiectului este acela de a transmite cunoștințe de limba română și elemente generale ale culturii române către noile generații și de a încuraja voluntariatul în cadrul comunităţii, pentru susținerea unor astfel de inițiative.

 

Israel-prim gradinita RO -Rehovot 2

  Israel-prim gradinita RO -Rehovot 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa material: DPRRP – MAE

Sursa foto: www.dprp.ro

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter