„Acasă la Brâncuşi” de Radu Tora a câştigat Trofeul Festivalului de Film Etnografic de la Zlatna // FILMUL


Filmul de prezentare al judeţului Gorj Acasă la Brancuşi, a câştigat marele premiu pentru cel mai bun film din competiţie, la Festivalul International de Film Etnografic de la Zlatna, judeţul Alba.

Filmul documentar a fost realizat de Casa de producţie „Sfinx Film“, iar regia îi aparţine lui Radu Tora.

La festivalul de la Zlatna au participat 35 de filme din opt ţări de pe trei continente. Preşedintele juriului a fost cunoscutul actor Dorel Vişan.

Sabin Cornoiu, şeful Serviciului Public Salvamont Gorj, a fost la Zlatna pentru a ridica premiul oferit. Acesta a spus că 60 de firme au fost înscrise în total la festival: „Am fost acolo să ridic premiul. Am primit trofeul şi diploma de la Dorel Vişan. Am fost felicitaţi. Toată lumea a fost încântată de film. A venit şi regizorul Radu Tora. Joi, vineri şi sâmbătă au fost vizionările, iar sâmbătă au fost anunţaţi câştigătorii. Au fost 60 de filme înscrise la concurs, din care 35 au fost acceptate pentru jurizare. Pentru noi a fost o confirmare a faptului că filmul pe care l-am realizat se ridică la un nivel bun al calităţii.

Filmul a fost lansat în acest an

Filmul de prezentare al judeţului Gorj, „Acasă la Brâncuşi” este realizat de Consiliul Judetean şi Serviciul Public Judeţean Salvamont Gorj. Documentarul a fost lansat în acest an, la împlinirea a 139 de ani de la naşterea marelui sculptor Constantin Brâncuşi. Filmul are o durată de 36 de minute, timp în care sunt prezentate cele mai frumoase locuri din Gorj, cum ar fi: Transalpina, Rânca, Peşterile Muierii şi Polovragi, Ansamblul „Calea Eroilor“, precum şi renumitele mănăstirie de la Tismana, Polovragi şi Lainici.

 

Galerie foto a Festivalul International de Film Etnografic de la Zlatna AICI

 

Filmul documentar „Acasă la Brancuşi” de Radu Tora, România (2015)

 

 

 

Sursa material: Adevărul /Alin Ion

Sursa foto: captură din film

Sursa video: YouTube

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Comentarii (4)

  1. […] „Acasă la Brancuşi” de Radu Tora a câştigat Trofeul Festivalului de Film Etnografic de la Zl… […]

  2. […] „Acasă la Brancuşi” de Radu Tora a câştigat Trofeul Festivalului de Film Etnografic de la Zl… […]

  3. […] „Acasă la Brancuşi” de Radu Tora a câştigat Trofeul Festivalului de Film Etnografic de la Zl… […]

  4. […] „Acasă la Brancuşi” de Radu Tora a câştigat Trofeul Festivalului de Film Etnografic de la Zl… […]

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter