După 25 de ani, TVR2 a lansat Campania pentru deschiderea unui Muzeu al Crimelor Comunismului la Bucureşti


Televiziunea Română împreună cu Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) lansează Campania „Dreptul la memorie. Argumente pentru un Muzeu al Comunismului la Bucureşti”, care include şapte documentare difuzate pe TVR 2 şi o dezbatere.

Începând de vineri, 8 mai 2015, în fiecare săptămână, de la ora 19.00, la TVR 2 (şi în simulcast pe TVR HD) poate fi urmărită o serie de şapte filme documentare realizate de TVR şi difuzate în premieră absolută, urmând ca ciclul să se încheie în 26 iunie cu o dezbatere care va rezuma concluziile acestui demers, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Actorul Constantin Lupescu este naratorul întregului serial documentar, el fiind călăuza, dar şi interlocutorul istoricilor şi cercetătorilor, personalităţi implicate în acest efort de recuperare a istoriei recente: Lucia Hossu Longin, Stejărel Olaru, Cristian Vasile, Octavian Roske, Marius Oprea, Ştefan Bosomitu şi alţii.

Potrivit TVR, Bucureştiul este una dintre puţinele capitale ale fostelor ţări comuniste care nu are un Muzeu dedicat perioadei comuniste. IICCMER, partener al TVR, are ca obiectiv înfiinţarea unui asemenea muzeu, iar TVR, ca instituţie naţională, deţinătoare a unei vaste arhive video şi martor important al comunismului românesc, are datoria de a se implica în acest demers.

Un astfel de muzeu asigură cunoaşterea istoriei recente de publicul larg, precum şi încurajarea noilor generaţii de a evita greşelile trecutului. Pe parcursul campaniei, publicul are posibilitatea de a contribui la crearea Muzeului Comunismului în România prin donaţii de obiecte, documente, fotografii etc. din perioada comunistă, dar şi cu idei şi sugestii referitoare la amenajarea viitorului spaţiu muzeal.

Mesajele telespectatorilor sunt aşteptate pe adresele de e-mail ale Campaniei: dreptullamemorie@tvr.ro, muzeulcomunismului@tvr.ro, şi office@iiccmer.ro.

Acest program poate fi urmărit şi online, pe portalul video TVR+.

 

 

Sursa material: Mediafax / Mădălina Cerban

Sursa foto: TVR2

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter