Diaspora din Israel solicită premierului curse aeriene low cost Chişinău – Tel Aviv


Cetăţenii moldoveni aflaţi în Israel solicită autorităţilor lansarea unor curse avia low cost între Republica Moldova şi Statul Israel. Solicitarea a fost enunţată la Tel Aviv în cadrul întâlnirii prim-ministrului Pavel Filip cu diaspora. Conaţionalii noştri au abordat şi alte probleme în special ridicarea banilor pentru munca prestată, angajarea legală în câmpul muncii fără intermediari.

Potrivit unui comunicat al executivului, premierul a spus că aceste probleme sunt cunoscute și Guvernul depune eforturi pentru soluționarea lor.

Șeful Cabinetului de miniștri a vorbit despre discuțiile purtate cu autoritățile israeliene pentru semnarea unui Acord de protecție socială a migranților moldoveni, aflați la muncă în această țară. Astfel, anii lucrați în Israel vor fi luați în considerare la calcularea pensiei. Șeful Executivului a vorbit și despre reformele promovate de Guvern, în special acțiunile întreprinse pentru îmbunătățirea mediului de afaceri, crearea noilor locuri de muncă, atragerea investițiilor în economia națională.

Premierul a îndemnat reprezentanții diasporei să participe activ în procesul de modernizare a Republicii Moldova, menționând că va fi extins mecanismul de implicare a diasporei în buna organizare a administrării statului.

Conform datelor statistice, în Israel locuiesc în jur de 25 de mii de cetăţeni ai Republicii Moldova. Majoritatea dintre ei activează în domeniul construcţiilor şi cel al asistenţei la domiciliu pentru persoanele de vârsta a treia.

 

Pavel Filip in Israel-curse-avia-low-cost-Moldova-Israel-1-800px

 

Pavel Filip in Israel-curse-avia-low-cost-Moldova-Israel-3-800px

 

 

Sursa material: TRM.md

Sursa foto: Guvernul R. Moldova

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter