Copiii diasporei din Portugalia și Spania sunt așteptați la „Capra cu trei iezi” al Teatrului „Licurici”


În perioada 19-29 octombrie 2017, actorii Teatrului Republican de Păpuși „Licurici” din Chișinău se află într-un turneu prin Europa, în cadrul căruia prezintă copiilor din diaspora moldavă/română îndrăgitul spectacolul Capra cu trei iezi după povestea clasicului literaturii române, Ion Creangă.

Până în prezent spectacolul a fost prezentat copiilor din Italia, orașele Padova (20 oct.), Ravena (21 oct.), Milano (22 oct. 2017), urmează reprezentații în orașele Lisabona (27 oct.), Faro (28 oct.) din Portugalia, și în Madrid, capitala Spaniei (29 oct.).

 

Teatrul Licurici Chirinau logo

 

Potrivit Biroului pentru Relații cu Diaspora, „adresarea privind prezentarea unui spectacol copiilor moldovenilor de peste hotare a venit din partea profesorilor care activează în cadrul Centrelor educaționale, deschise în diaspora, fiind reiterată cu ocazia desfășurării Zilelor Diasporei de către membrii asociațiilor diasporei, precum și de părinții copiilor care au participat la ediția din acest an a Programului guvernamental DOR – Diasporă*Origini*Reveniri”.

Turneul este organizat de către Biroul pentru Relații cu Diaspora din cadrul Cancelariei de Stat a Republicii Moldova în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, cu susținerea financiară a Agenţiei Elveţiene pentru Dezvoltare şi Cooperare, cu suportul și implicarea misiunilor diplomatice, dar și a asociațiilor din diasporă. Evenimentul face parte din strategia Guvernului Republicii Moldova de a dezvolta un cadru sustenabil și comprehensiv de colaborare între instituțiile statului și diasporă, bazat pe încredere și inițiative comune axate pe promovarea limbii și culturii naționale.

 

   Teatrul Licurici turneu Europa-poster

 

 

Sursa material: Flacăra TV & Film

Sursa foto: Biroul pentru Relații cu Diaspora

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter