Congresul Diasporei Unioniste. ICR, Lilian Zamfiroiu: Congresul ar putea avea semnificații istorice puternice


Primul Congres al Diasporei Unioniste ar putea avea niște semnificații istorice foarte puternice, este de părere președintele Institutului Cultural Român, Lilian Zamfiroiu.

„Până la momentul în care uniunea politică va fi definitivată, trebuie să facem pași importanți în acest sens”, a spus Zamfiroiu.

„De când am preluat mandatul, granița de la Prut nu mai există. Noi nu mai facem distincția că un artist este din România sau Republica Moldova, el aparține spațiului românesc. Sper că această practică se va extinde și la alte instituții”, a mai subliniat Lilian Zamfiroiu.

Peste 100 de reprezentanți ai asociațiilor de români din străinătate participă la Congresul Diasporei Unioniste care are loc între 3 și 5 aprilie 2015, la Palatul Parlamentului din Bucureşti.

Identificarea principalelor dificultăți cu care se confruntă românii de pe cele două maluri ale Prutului în țările de reședință și conlucrarea în vederea apropierii dintre România și Republica Moldova – sunt obiectivele centrale ale evenimentului organizat de Platforma Unionistă Acțiunea 2012.

 

 

Sursa material: portalul Info Prut / Ana Maria Lazăr

Sursa foto: www.infoprut.ro

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter