Cenaclul „Flacăra” – 1983. Adrian Păunescu recită poezia „Moș Crăciun” (vs. Moș Gerilă)


Cenaclul „Flacăra”, anul 1983. O înregistrare document.

Vulcanicul poet Adrian Paunescu recită în felul său cu totul special poezia Mos Craciun” (vs. Mos Gerila), devenită ulterior cîntec celebru, graţie colaborării sale din 1993 cu marele compozitor Eugen Doga.

Prima versiune a acestui cîntec-manifest pentru copii a interpretat-o tanti Ludmila la TV Naţională şi avea titlul „De Anul Nou”.

După aproape 20 de ani, cu acordul şi sprijinul maestrului Eugen Doga, Studioul Flacăra Film Chişinău a restartat cîntecul, i-a dat o respiraţie nouă prin artista Aurica Basarabeanca, cu care Flacăra Film a realizat, în anul istoric 2012, PRIMUL videoCLIP, pe care îl puteţi urmări AICI, pe site-ul www.flacaratv.md, la fel ca şi Making-of-ul cu peripeţiile noastre de la filmările din Piaţa istorică a Marilor Adunări Naţionale din Chişinău.

Să-l ascultăm / privim pe marele poet, autorul acestor minunate versuri pentru copiii Neamului românesc.

 

Crăciun binecuvîntat şi un An Nou plin de Lumină!

La Mulţi Ani, Neamule!

 

 

 

 

 

 

Mai multe despre activitatea Cenaclului Flacăra și Adrian Păunescu puteți privi / audia AICI, pe web-platforma Studioului nostru

 

 

Studioului de creaţie Flacăra TV & Film

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter