AC „Basarabia”: Versuri de Grigore Vieru, Dumitru Matcovschi, Leonida Lari recitate de copiii din Torino, Italia


Pentru al cincilea an la rând, copiii moldovenilor din Italia au avut ocazia să participe la concursul-recital de poezie „Grigore Vieru”, organizat de Asociaţia Culturală „Basarabia” din oraşul Torino cu susţinerea Biroului pentru Relaţii cu Diaspora (BRD).

La ediţia din anul curent, invitată specială a fost Monica Pârlici, câştigătoarea unui concurs de talente din Republica Moldova.

Potrivit BRD, la ediția a V-a, au participat 36 de copii originari din România și Republica Moldova. Participanții au recitat poezii din creațiile mai multor poeți români. În acest an, condiția principală a fost ca tinerii să învețe versuri ale poeților care au luptat pentru readucerea limbii române și a grafiei latine în Republica Moldova. Astfel, copii au recitat în deosebi versuri din creația lui Grigore Vieru, Dumitru Matcovschi și a Leonidei Lari.

Concursul-recital de poezie pentru copii „Grigore Vieru” a fost inițiat de președinta Asociației Culturale „Basarabia”, Larisa Cibotaru-Olărescu, la un an de la plecarea din viață a poetului Grigore Vieru, cuscopul de a promova limba și literatura română, de a-i motiva pe copiii cetățenilor Republicii Moldova, stabiliți peste hotare, să cunoască limba maternă și poeții naționali.

În aceeași zi, membrii Asociației „Basarabia” din Torino au organizat, cu susținerea BRD, și un concert de caritate, la care a evoluat formația „Catharsis” din Republica Moldova.

 

Să urmărim înregistrarea întregului eveniment, să ne înduioşăm sufletele, să ne împrospătăm memoria colectivă şi să luăm exemplu de respect şi dedicaţie pentru Limba Română şi pentru personalităţile Neamului, care au înveşnicit-o. Cu aşa bravi părinţi şi copii, nu mai piere Neamul nostru!

 

 

 

Sursa material: ştiri Teleradio-Moldova

Sursa foto: www.trm.md

Sursa video: YouTube

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter