A fost sfinţită Biserica românească din Las Vegas, SUA. Între ctitori, Lia Roberts, candidată la Preşedinţia României -2004


Înaltpreasfinţitul Părinte Nicolae, Arhiepiscopul Ortodox Român al celor două Americi, împreună cu Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, delegat al Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, şi Preasfinţitul Părinte Ioan Casian de Vicina, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a celor două Americi, au săvârşit duminică, 26 aprilie 2015, slujba de târnosire a bisericii parohiei româneşti cu hramurile „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe“ şi „Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou“ din oraşul Las Vegas, statul Nevada, Statele Unite ale Americii, după cum informează Ziarul Lumina.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfinţitul Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, a transmis celor prezenţi binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi i-a felicitat pe toţi cei care s-au ostenit pentru înălţarea bisericii româneşti din Las Vegas şi a aşezământului din apropierea ei. Preasfinţia Sa i-a îndemnat, totodată, pe românii din Las Vegas să întărească legătura iubirii şi să fie aproape de acest nou sfânt locaş, păstrând credinţa şi tradiţiile româneşti.

Din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a dăruit bisericii un veşmânt care a acoperit cinstitele moaşte ale Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou din Catedrala Patriarhală din Bucureşti, o icoană a Sfântului Dimitrie şi mai multe cărţi de cult.

Lia Roberts si George Bush-SUA-curierulnational.ro-500px

Lia Roberts si George Bush Jr.

De asemenea, a fost acordat Ordinul „Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României“ doamnei Lia Roberts şi domnului Panta Stanciu. După Sfânta Liturghie au fost acordate diplome de cinstire mai multor enoriaşi români din Las Vegas, ctitori ai noii biserici.

La slujbă au participat peste 300 de persoane, între care şi Iulian Buga, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al României la Washington.

Piatra de temelie a bisericii a fost sfinţită pe 4 iunie 2006 de către IPS Arhiepiscop Nicolae pe un teren donat eparhiei încă din anul 2001 de către doamna Lia Roberts.

Evenimentul sfinţirii a încununat cei 16 ani de eforturi susţinute ale comunităţii româneşti din statul Nevada pentru a avea un locaş de cult ortodox. Complexul parohiei, coordonat de părintele paroh Mihai Bălan, a fost ridicat pe o suprafaţă de 715 m² şi este alcătuit din biserică, o sală socială, cu capacitate de 350 de persoane la mese, săli de clasă pentru şcoala de duminică şi spaţii administrative.

 

 

TrinitasTV: Sfințirea Bisericii românești din Las Vegas

 

 

 

 

Sursa material: Agenţia de ştiri Basilica

Sursa foto: www.basilica.ro www.curierulnational.ro

Sursa video: YouTube / TrinitasTV

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter