Adio, Ion Caramitru! Ultimele aplauze pentru celebrul actor „la intrarea în legendă”…


Reportaj de la funeraliile îndrăgitului actor și regizor Ion Caramitru, director al Teatrului Național „I. L. Caragiale” din București (n. 9 martie 1942 – d. 5 sept. 2021). Dumnezeu să-l ierte, Lumină din Lumină sufletului lui roditor de Frumos.

România s-a despărţit astăzi, 10 septembrie 2021, de una dintre cele mai mari personalităţi ale culturii noastre… Ion Caramitru a ieșit elegant de pe scena vieţii… O mare de flori şi de aplauze a curs pentru marele actor când cortegiul a oprit pentru câteva minute în faţa Teatrului Național din București, pe care l-a iubit atât de mult şi căruia i-a dedicat ultiimii 16 ani din viaţă.

 

 

Actorul Ion Caramitru a fost înmormântat pe Aleea Artiștilor din Cimitirul Bellu de la București, cu onoruri militare.

 

 

 

Caramitru mărturisea într-un spectacol la care ținea foarte mult: „Formele mele de protest împotriva comunismului au fost modul în care jucam Hamlet, recitalurile mele de poezie, refuzul meu de a intra în Partidul Comunist, modul în care întrețineam relații cu oameni în care aveam încredere. (…) La Revoluție am trăit unul dintre cele mai frumoase momente ale vieții mele: Mi-am învins frica. Mi-am învins frica de orice, dar mai ales frica de moarte”.

 

 

„Am trăit un eveniment care mi-a marcat copilăria și existența. În vara în care aveam 7 ani deja, Securitatea a intrat în casa noastră, au întors-o pe dos, mi-au arestat părinții și sora, m-au lăsat singur acolo. Am avut un șoc. Și sora mea s-a întors după două ore, mama după două zile, tata după doi ani…”, povestea Ion Caramitru într-un interviu acordat Mirelei Nagâț, realizatoarea emisiunii „Cooltura”.

 

 

 

 

 

 

 

Flacăra TV & Film recomandă şi:

A murit Ion Caramitru. Viața și activitatea marelui actor

A murit Ion Caramitru. Actorul era internat la Elias

Chișinău, 6 sept. 2021 // Teatrul Național Mihai Eminescu este cutremurat de vestea trecerii spre scenele astrale a imensului actor, regizor și om de cultură Ion Caramitru, prietenul nostru prin excelență…

 

Moment de reculegere dedicat lui Ion Caramitru, la Teatrul Naţional din Bucureşti. Actorul va fi înmormântat în cimitirul Bellu din Capitală

„Dintre noi toți, Pino ar fi meritat să fie nemuritor”. Mesaje și flori la depărțirea de marele actor Ion Caramitru

 

17 sept. 2021 // Ivan Paztaichin, „Amiralul sportului românesc”, a fost înmormîntat la București cu onoruri militare

10 sept 2021 // Belmondo, condus pe ultimul drum / Apariție publică rară a lui Alain Delon: „Nu va mai dura mult până va veni rândul meu”

 

 

Sursa material: TVR 1

Sursa foto: presa română

Sursa video: TVR 1

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter