Jurnaliştii de la Cernăuţi au dat o mână de ajutor colegilor români de la RadioTV Ujgorod


Liga Tineretului Român „Junimea” din regiunea Cernăuţi a semnat un acord de colaborare cu Secţia română a Filialei din Ujgorod a Companiei Naţionale de Televiziune din Ucraina.

În baza acordului respective, tinerii junimişti din Cernăuţi au pus la dispoziţia jurnaliștilor români de la Compania de Radio şi Televiziune „Tisa-1”  un calculator performant şi un reportofon, care le va fi de un real folos acestora în activitatea lor.

Tehnica respectivă a fost înmânată zilele trecute în incinta instituţiei diplomatice române acreditate la Cernăuţi doamnei Elvira Chilaru, şefa secţiei române a Filialei din Ujgorod a Companiei Naţionale de Televiziune din Ucraina în prezenţa Excelenţei Sale, doamnei Eleonora Moldovan, Consul General al României la Cernăuţi.

Reprezentanții Ligii Tineretului Român „Junimea” din regiunea Cernăuţi i-au rugat pe colegii din Ujgorod să oglindească şi în continuare în emisiunile lor de Radio şi TV viaţa comunităţii româneşti din Maramureşul Istoric, dar şi din întreaga țară, precum şi activitatea DPRRP, cele mai importante proiecte susţinute de MAE, care de fapt, a şi sprijinit proiectul în implementare: „Sprijinirea emisiunilor radiofonice în limba română din Ucraina realizate de jurnaliştii români de la Radio Ucraina Internaţional şi Compania regională de stat de Radio şi Televiziune din Ujgorod, emisiuni destinate românilor din regiunile Cernăuţi, Transcarpatia, Odesa, precum şi ascultătorilor români de peste hotare”.

La rândul său, doamna Eleonora Moldovan a salutat această frumoasă intenţie de colaborare între redacţiile româneşti din Ujgorod şi Cernăuţi cu LTR „Junimea”, subliniind că o relație constructivă dintre românii din diferite regiuni ale Ucrainei este necesară, și aceasta pentru păstrarea patrimoniului cultural și dezvoltarea spațiului informațional din zonele locuite compact de etnicii români.

Doamna Elvira Chilaru a adresat mulțumiri tinerilor junimiști din Cernăuți, dar și DPRRP, care, înțelegând importanța funcționării redacțiilor emisiunilor în limba română de Radio și TV din Ucraina, a sprijin proiectul respectiv.

Potrivit membrilor LTR „Junimea”, asigurând redacţiile respective cu o parte din tehnica necesară, le sunt create condiţii normale jurnaliştilor români din Ucraina pentru a-şi desfăşura şi-n continuare activitatea, astfel încât să nu fie create premize pentru închiderea sau suspendarea instituţilor mass-media româneşti.

 

Cernauti-Ujgorod DOC colaborare-700px

Preşedintele Ligii Tineretului Român „Junimea”, Vitalie Zâgrea şi Elvira Chilaru, şefa secţiei române a Filialei din Ujgorod a Companiei Naţionale de Televiziune din Ucraina

 

Cernauti-Ujgorod DOC colaborare 2-700px

Eleonora Moldovan, Consul General al României la Cernăuţi, Elvira Chilaru, junimiştii Vitalie Zâgrea şi Marin Gherman

 

 

Sursa material: portalul BucPress, Cernăuţi

Sursa foto: www.bucpress.eu

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter