Viața faimosului scriitor Gabriel García Márquez va fi subiect al unui serial TV

MEX22. CIUDAD DE MÉXICO (MÉXICO), 06/03/2014.- El escritor colombiano Gabriel García Márquez saluda sonriente a un grupo de periodistas hoy, jueves, 6 de marzo de 2014, afuera de su residencia en Ciudad de México (México). El Premio Nobel de Literatura de 1982 cumple hoy 87 años. EFE/Mario Guzmán

O seamă de producători și scriitori columbieni entuziaști vor să realizeze în premieră un serial televizat inspirit din viața celebrului lor compatriot, Gabriel García Márquez, laureat al premiului Nobel pentru Literatură (1982), autorul romanului „Un veac de singurătate”, considerat o capodoperă a literaturii universale.

Grupul de initiativă precizează din start că nu va fi vorba de un documentar, ci de momente din viața faimosului scriitor columbian, decedat la 17 aprilie 2014.

Potrivit AGERPRES, „seria de trei sezoane, fiecare cu 13 episoade de câte 45 de minute, va combina acțiunea, suspansul și pasiunea, prin intermediul unor anecdote inedite despre imaginarul și superstițiile personajului”.

Cineastul Sergio Cabrera și producătorul Hugo Leon Ferrer s-au bazat pe arhive și pe interviuri cu Plinio Apuleyo, autorul a două cărți despre prietenul său, García Márquez.

Succes!

 

Flacăra TV recomandă şi:

Documentarul despre scriitorul de geniu Gabriel García Márquez lansat şi în Italia

 

 

Sursa material: Flacăra TV

Sursa foto: Explorimentez.ro

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md