Unirea cuMINTE: academicienii Duca, Tighineanu, Groppa primiţi cu Onoare la Alba Iulia şi Bucureşti


Conducerea Academiei de Ştiinţe a Moldovei marchează Ziua Naţională a României prin integrarea elitelor ştiinţifice.

29 noiembrie 2015, Alba Iulia, preşedintelui Academiei de Ştiinţe a Moldovei, acad. Gheorghe Duca, i se acordă titlul onorific de Doctor Honoris Causa  al Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

26 noiembrie 2015, Bucureşti, prim-vicepreşedintele Academiei de Ştiințe a Moldovei, acad. Ion Tighineanu, a fost ales în calitate de Membru de Onoare al Academiei Române.

27 noiembrie 2015, Bucureşti, vicepreşedintelui Academiei de Ştiințe a Moldovei, acad. Stanislav Groppa, i se conferă titlul de Membru de Onoare al Academiei de Ştiinţe Medicale din România.

Cu atare performanţe, Academia de Ştiinţe a Moldovei se pregăteşte de marcarea aniversării a 70-a de la fondarea Academiei de Ştiinţe a Moldovei şi 150 de ani de la fondarea Academiei Române, evenimente care vor genera o colaborare şi o sinergetică de anvergură de pe ambele maluri ale Prutului.

„În primul rând, este o înaltă apreciere a colegilor noştri de la Academia Română  pentru comunitatea ştiinţifică din Republica Moldova, pentru savanţii Academiei de Ştiinţe a Moldovei, dar şi pentru conducerea ei”, a declarat preşedintele AŞM, acad. Gheorghe Duca.

Totodată, preşedintele AŞM a subliniat simbolistica coincidenţei acordării acestor titluri onorifice conducerii Academiei de Ştiinţe a Moldovei cu marcarea Zilei Naţionale a României.

„Ne onorează foarte mult aprecierea acordată de elita ştiinţifică română şi, la rândul nostru, trăim un sentiment de profundă mândrie pentru faptul că  acum 150 de ani, printre cei 21 de fondatori ai Academiei Române, trei au fost din Basarabia, care, de asemenea, au pus o bază sigură în dezvoltarea științei și culturi forului științific român. Felicit cordial colegii mei cu ocazia acordării acestor înalte distincţii şi doresc, ca academiile noastre să fructifice şi în continuare performanţele ştiinţifice ale marilor personalităţi de pe ambele maluri ale Prutului”, a menţionat preşedintele AŞM.

 

GhDuca-DHC Univ 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia-CV Duca-29-02-2015-600px

 

GhDuca-DHC Univ 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia-TOGA-29-02-2015-600px

 

GhDuca-DHC Univ 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia-DOGA-29-02-2015-600px

 

 

Sursa material: AŞM / Eugenia Tofan

Sursa foto: Iurie Guţu, Alba Iulia

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter