TVR Moldova: Marele actor Mihai Volontir a fost condus pe ultimul drum (17 sept. 2015)


O ţară îndoliată.

Actorul Mihai Volontir a fost condus pe ultimul drum.

La Palatul Național, admiratori, politicieni şi colegi de breaslă i-au adus flori și și-au luat rămas bun. Mulţimea a mers apoi pe jos până la Cimitirul Central unde maestrul a fost înmormântat și unde a primit ultimele aplauze.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al maestrului Mihai Volontir a fost depus dimineaţă la Palatul Naţional. Mii de oameni au stat la rând ca să-şi ia rămas bun de la marele actor.

“Astăzi, tot mai puţini rămân, probabil de aceea şi este tot mai zbuciumată lumea”, a spus Alexandru Grecu, directorul Teatrului “I.L. Caragiale”.

A rămas în memoria colegilor de scenă şi a oamenilor care l-au cunoscut ca un exemplu al bunătăţii.

În memoria actorului, la ora 12 în toată ţara s-a ţinut un minut de reculegere.

Să-şi ia rămas bun au venit şi membrii cabinetului de miniştri, deputaţi şi politicieni. Toți cei prezenți i-au adus un ultim omagiu.

“A fost un simbol, o virtute a neamului nostru”, a precizat premierul Valeriu Streleţ.

Actorul a fost petrecut pe ultimul drum în aplauzele tuturor. Familia, rudele şi miile de admiratori au mers pe jos până la Cimitirul Central. În timpul înmormântării s-au tras câteva salve de foc şi s-a intonat imnul ţării.

Astăzi, in zi de doliu naţional, toate drapelele au fost coborâte în bernă.

Mihai Volontir a murit în noaptea de luni, la vârsta de 81 de ani. A jucat în peste o sută de roluri de teatru şi film, iar pentru activitatea sa artistică a primit cele mai înalte distincţii oferite de stat.

 

TVR Moldova, reportajul Nataliei Ciumac, 17 septembrie 2015

 

Sursa material: TVR Moldova

Sursa foto: Adevărul Moldova

Sursa video: TVR Moldova

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter