Izabela Pulpan vs. tov. Stanoevici: „e ușor să faci asociaționism (…) la mâncat mici și la dansat, dar nu în Napoli, Sicilia”


Stimate Domn Ministru Delegat pentru Românii de Pretutindeni, 

Vă mulțumesc în numele Federației Străinilor în Italia pentru timpul dedicat scrisorii de răspuns adresată-mi, dar, mai ales, vă mulțumesc pentru punerea în practică a unei apărări a cetățenelor românce sclave în Sicilia.

Stimate Domn Ministru, vă rog, însă, să-mi permiteți câteva precizări:

Nu sunt absolut de acord cu faptul că, așa cum îmi specificați Dumneavoastră faptul este datat circa 5 ani în urmă și preluat de revista „l Espresso” în septembrie 2014 din două motive: în primul rând pentru că, așa cum cred că sunteți informat, sunt jurnalistă de profesie și noi jurnaliștii avem un cod deontologic fapt pentru care mi-e foarte greu de crezut că un coleg ar scrie un articol de dragul de a vedea pușcăria din interior.

Oricum, din profesionalism, înainte de a reacționa și a pune numele Federației pe care o conduc în joc, am cerut colegului meu înregistrările oficiale care vorbesc de la sine, reflectă adevărul. Dimpotrivă, vă rog să-mi permiteți Dle. Ministru să mulțumesc colegilor italieni care a avut curajul să intre pe proprietăți private, să facă cercetări, și să-și pună pielea la saramură pentru a apăra româncele noastre!

Iată, Dle. Ministru link-urile originale transmise de colegul meu prin e-mail (demonstrabil):

„Caporalato” in aziende e serre del Ragusano: controlli a tappeto e sequestri da parte dei Nas

„Se tua moglie non sta con me non vi pago”. Romene nel ragusano tra ricatti e soprusi

Schiave romene: „La situzione è gravissima, adolescenti violentate e costrette ad abortire”

În al doile rând Dvs. vorbiți de „presupuse victime”. Stimate Domn Ministru, este adevărat, din punct de vedere legal faptul nu există până nu se demonstrează, dar eu vă întreb „care alte dovezi în afară de video de persoane care au avut curaj vă mai trebuie, trebuie să vedeți româncele Dvs. secerate ca să credeți?

Îmi face mare plăcere să știu că munca noastră, a jurnaliștilor și a Asociațiilor a dat roade, pentru că după scrisorile noastre Ambasada a pus la dispoziție persoane care să dezbată problema cu autoritățile așa cum diplomația vrea. Cunoștem foarte bine Ambasada României din Italia, știm că sunt persoane competente, profesioniste și de suflet acolo, dar, Stimate Domn Ministru, știți mai bine decât oricine că atribuțiile Ambasadei înseamnă DIPLOMAȚIE…

Ne-a făcut plăcere că Dna.Consul al Cataniei a strâns mâna Prefectului Varde și au decis împreună să pună în mișcare „COMITET DE LUCRU” (cred că vă referiți la o comisie de control).

La ce folosesc, Stimate Domn Minstru aceste echipe de mare control? Folosesc ragusanilor care demonstrează ca acolo nu se întâmlă nimic, pentru că: EI ȘTIU, EU ȘTIU, DVS. ȘTIȚI, TOȚI ȘTIM că sub amenințare (cu propriul copil lângă ea sau cu copii de crescut în România), amenințată de moarte NIMENI, NICI O FEMEIE NU VA VORBI…NICIODATĂ!!! Și vă întreb eu, Dle. Ministru, care este soarta româncelor acestora?

În ultimul rând, dar primul în ordinea importanței, Stimate Domn Ministru, reprezentați toți Românii prezenți în Diaspora; nu aveți o misiune ușoară, vă înțeleg, dar, nu le este ușor nici românilor să fugă din țară pentru că nu au ce pune pe masă copiilor, femeilor sigure cu copii în brațe (în cele mai fericite cazuri) care se găsesc înjuriate, decalificate, umilite, violate și, mai ales singure, pentru că propriul stat nu le apără.

Ministerul român zice: pt mine nu este adevărat pentru că femeile nu fac plângere; Ambasada, evident, nu poate reacționa pt.că săracele femei nu au posibilitatea să dea un telefon și să țipe după ajutor, Prefectul apără „spatele” Italiei pt. că Italia poate să fie sancționată (ne-am ocupat noi bine de acest lucru!!!), suntem într-un cerc vicios din care săracele victime nu vor ieși niciodată…

În concluzie, Stimate Domn Ministru, Dvs. sunteți la cunoștința unei atrocități împotriva cetățenelor Dvs. pe care aveți obligația să le apărați, știți că faptul s-a petracut acum 5 ani în urmă , știți că acum faptul se repetă, deci… cu alte cuvinte că ororile nu au încetat efectiv, ba au devenit si mai grave și… Domnia Voastră încă mai face dipolmație, încă mai face „comisii de control” ca și cum româncele ar fi mincinoase de meserie și Dvs.nu le credeți???

Iată propunerea noastră personală, Domnule Ministu (că vorbe sunt prea multe) coborâți din Olimp, veniți în Sicilia, localitatea Vittoria, Provincia di Ragusa, adunați toate femeile împreună cu copiii lor și luați-le acasă, în România; mai întâi spuneți-le că le protejați și le luați numai dacă vor spune adevărul, garantez pe cuvântul meu de onoare că toate vor izbucni în lacrimi și vor spune toate atrocitățile prin care au trecut. Scuzați-mă, Dle. Ministru, dar nu ar trebui să ne fie rușine când vedem jurnaliști italieni amenințați (cu familii acasă și ei), care, pentru a apăra româncele noastre își pun pielea la saramură?

E ușor să privești din Olimp ce se întâmplă, e ușor să faci asociaționism de la Roma în sus la mâncat mici și la dansat, dar nu în Napoli, în Sicilia, ude fiecare zi e o amenințare… Statul român trebuie să-și apere femeile , generațiile următoare, și nu să lea ca „divertimento” – distracție burtoșilor din Italia! Să nu uităm, Domnule Ministru, că avem pe conștiință eu, Dvs., Statul Român, peste 700 de crime, adică peste 700 de avorturi (cca. 5-6 pe zi cum declară doctorul din interviu) pentru că eu nu am putut să fac nimic să le apăr, Dvs.pentru că ați știut, dar nu ați făcut decât un „COMITET DE LUCRU”, deci… Nimic…

Izabela Pulpan

Material preluat din Gazeta Românească

 

Sursa material: Romanian Global News

Sursa foto/video: Ager Press România

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter