Scurtmetraje din R. Moldova vor fi prezentate la Black Nights International Film Festival din Estonia


Seria de scurtmetraje „Moldova-Aproape-Departe”, un proiect cinematografic lansat de regizorul Igor Cobileanski, va fi prezentată în premieră la cel mai mare festival de film din ţările baltice – „Black Nights International Film Festival”.

Festivalul din Tallinn, Estonia, a rezervat la ediția curentă un loc special Moldovei. Astfel, pe 26 noiembrie, pe lângă prezentarea proiectului propus, va avea loc și o prezentare a cinematografiei moldovenești din ultima vreme. Prezentarea va fi făcută de Dan Burlac și Dumitru Marian, producători la câteva filme din Republica Moldova.

Potrivit organizatorilor, scenariile și autorii celor șapte filme de scurtmetraj au fost selectați, iar proiectul se află acum în faza de colectare de fonduri. Proiectul va fi prezentat în cadrul secțiunii Baltic Event, o platformă de Pitching (co-producții și finanțare), unde vor fi prezentate alte douăsprezece proiecte din diferite țări, selectate de organizatori. Scopul prezentării este de a găsi finanțare și eventuali co-producători pentru proiect.

Scurtmetrajele „Moldova-Aproape-Departe” sunt lansate de Brio Film Production, în co-producție cu Dan Burlac (România) și Pavel Cuzuioc, producător și regizor moldovean aflat în Austria.

Prezentarea se axează pe filmele produse în ultimii ani, dar și filme aflate în diverse faze de producție. Pe lângă filmele propriu-zise, scopul prezentării este să descopere talentele, poveștile și potențialul filmic al spațiului din coasta Europei. Unul din aspectele vizate, este și perspectiva dezvoltării cinematografiei naționale moldovenești, prin prisma noii legi a cinematografiei și apropierea de UE, marcată de ratificarea Acordului de asociere UE – Republica Moldova.

 

 

Sursa material: ştiri Teleradio-Moldova / Lucia Ciobanu

Sursa foto/video: www.trm.md

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter