Regretatul Artist Mihai Dolgan, fondatorul legendarei formaţii NOROC, ar fi împlinit astăzi 73 ani


Cultura naţională a avut un mare noroc de Mihai Dolgan şi de formaţia „Noroc”, care ne-a dus faima departe de hotarele ţării. De această părere sunt cei care l-au cunoscut pe regretatul om de cultură Mihai Dolgan şi care astăzi, de ziua maestrului, i-au adus un omagiu.

La șapte ani de la plecarea în eternitate a lui Mihai Dolgan, prietenii, şi, în special familia, îi simt dureros lipsa. La slujba de pomenire au venit şi iubitorii muzicii lui Dolgan, care-i apreciază creaţia.

Numeroşi interpreţi care şi-au luat zborul în lumea muzicii din formaţia „Noroc” spun că Mihai Dolgan le-a fost un părinte. „Mi-a fost ca un tată, prieten adevărat. Dolgan a fost acel care a adus pe acest meleag plânsul strunelor de chitară, simbol al durerii poporului nostru. Au plâns chitarele, plâng şi în continuare după cel care a lăsat o urmă adâncă în creaţia muzicală”, afirmă Ion Suruceanu, artist al poporului.

O deosebită colaborare cu „Norocul” şi cu Mihai Dolgan a avut-o compozitorul Constantin Rusnac. „A fost un mare melodist, pornea de la rădăcina populară, pe care a adus-o frumos în muzica uşoară. A fondat una dintre primele formaţii de tip Beatles din fosta Uniune Sovietică. Am fost la multe concerte de ale lor când încă nu ştiam c-o să fiu compozitor”, susține el.

De aproape un an, „Norocul” în noua formulă nu mai apare în scenă. „Și-a luat o pauză, poate a da Dumnezeu şi se va rezolva ceva. Radu a plecat la Toronto, la familie. Vrea să revină acasă, să muncim aici, să cântăm. Avem nevoie să fim susţinuţi de stat”, spune Lidia Botezatu.

Mihai Dolgan s-a născut pe 14 martie 1942 şi a plecat în veşnicie pe 16 martie 2008.

 

 

Reportajul Silviei Hodorogea, realizat la Cimitirul Central, unde s-au adunat rudele, prietenii şi admiratorii Artistului Mihai Dolgan

 

 

 

Sursa material: ştiri TRM

Sursa foto: arhiva familiei Botezatu-Dolgan

Sursa video: TV Moldova 1 / Silvia Hodorogea

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter