La vama Sculeni, tinerii din R. Moldova şi România trec astăzi Prutul pe Podul Tricolor de 300 m. lungime


Inițiativa aparține Blocul Unității Naționale (BUN), din care fac parte organizaţiile Tinerii Moldovei şi Acţiunea 2012, urmând a se desfăşura sâmbăta, 6 iunie 2015, ora 14:00.

În amintirea Podurilor de flori din anii 1990, unioniștii se adună sâmbătă la Sculeni pentru a întinde un steag imens peste podul de la Prut. Participanții vor veni de pe ambele maluri ale Prutului, cerând Unirea Republicii Moldova cu România.

„E datoria noastră să continuăm munca depusă de Grigore Vieru, Ion și Doina Teodorovici, Dumitru Matcovschi și a întregii generații a Podurilor de Flori.  Sâmbătă ne adunăm sute de tineri de pe ambele maluri ale Prutului pentru a face un lucru frumos, pașnic. Un anunț important va fi făcut la Prut, pentru toți cetățenii Republicii Moldova. Ne mai adunăm acolo sub acest uriaș steag tricolor pentru a cere ca interdicția lui George Simion să fie ridicată” a menționat Anatol Ursu, reprezentul organizației.

Duminică, organizațiile care formează BUN, se vor alătura mitingului de protest din Piața Marii Adunări Naționale de la ora 12:00.

Reamintim că BUN preconizează desfășurarea Marii Adunări Naționale – a patra din istoria Republicii Moldova pe data de duminică, 7 iulie 2015. În acest sens, s-a făcut apel către toți cetățenii din raioanele Republicii Moldova.

 

 

Sursa material: Platforma civică Acţiunea 2012 / Elena Podoleanu

Sursa foto: www.actiunea2012.ro

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter