La despărţirea de Actorul Mircea Albulescu… CLIP cu rolurile sale memorabile


Actorul Mircea Albulescu a fost înmormântat, duminică, 10 aprilie 2016, cu onoruri militare, la cimitirul Reînvierea din Capitală.

I-au adus un ultim omagiu colegi precum Monica Davidescu, Ileana Stana Ionescu, Stela Popescu, Ovidiu Cuncea, George Mihăiță ş.a.

„Cred în „teatrul pe pâine”, în măsura în care pâinea are în ea miez de surpriză, miez de bun, miez de adevăr, miez de bucurie şi este cină regală.” – Mircea Albulescu.

 

Actorul s-a stins la 81 de ani, din cauza unor probleme cardiace, la Spitalul de Urgenţă Floreasca. În urmă cu doi ani, Mircea Albulescu a fost supus unei triple operaţii de bypass la inimă.

Mircea Albulescu a fost unul dintre cei mai mari actori români. A jucat în sute de piese pe scenele Teatrului Național din București, Teatrului Municipal din București, Teatrului de Comedie și a interpretat peste 300 de roluri memorabile în teatrul radiofonic dar şi în peste 70 de filme.

Este autorul unor volume de versuri precum „Vizite”, „Pajura singurătăţii”, „Fluture în lesă de aur”, „Clanţe”, „Ultimele noduri” şi proză „Bilete de favoare”, „Baraka” şi „Bazar sentimental”.

 

Lumină Lină Omului Bun

 

Vă invităm să urmăriţi în continuare un CLIP cu cele mai cunoscute roluri ale actorului, scriitorului, profesorului Mircea Albulescu, realizat de Alexandru Catrina, autorul seriei In Memoriam: Mari actori români.

 

In Memoriam Mircea Albulescu (4 octombrie 1934 – 8 aprilie 2016)

 

 

 

FlacăraTV recomandă şi:

A murit Mircea Albulescu. Foto exclusiv – ultima repetiţie a actorului

Prietenii şi admiratorii lui Mircea Albulescu au fost la Teatrul Naţional să-şi ia rămas bun de la marele actor

 

 

Sursa material: Ziarul Metropolis şi TVR

Sursa foto: Adevărul

Sursa video: Alexandru Catrina

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter