La Chişinău începe Festivalul de Film CRONOGRAF: 45 documentare în concurs, 4 premiere de film autohton


Mâine, joi, 12 mai 2016, la Chişinău îşi deschide uşile Festivalul Internațional de Film Documentar CRONOGRAF (FIFD), Ediţia XIII, cel mai important eveniment cinematografic din R. Moldova, care se va desfăşura până pe 18 mai 2016, la cinematograful ODEON.

Pe parcursul acestor şapte zile, cinefilii vor putea urmări 45 de filme documentare de calitate din Iran, Franța, Georgia, Israel, Ungaria, Cehia, România, Letonia, Grecia, Germania, Polonia, Canada, dar şi din R. Moldova. Aceste filme – selectate din 600 propuse – vor intra în competiţie la cele patru secţiuni tradiţionale ale Festivalului: Secțiunea Principală, Secțiunea CadRO, Secțiunea Producții locale și Secțiunea Un LIKE pentru documentar.

Juriul din anul acesta la Secțiunea Principală are următoarea componenţă: Ana-Felicia Scutelnicu – Președinte (Moldova/Germania); Christian D. Bruun (SUA), Jana Ripplova (Cehia), Bernhard Pötscher (Austria), Faruk Gunaltay (Franța).

 

2-Cronograf-Juriu

 

În cadrul FIFD CRONOGRAF 2016, îşi vor avea PREMIERA patru filme produse de regizori din R. Moldova: Raisa de Pavel Cuzuioc (ficţiune, dramă), Momente de tăcere de Ion Donică (documentar), 100 de movile de Max T. Ciorbă (documentar), Să vezi Parisul de Victor Istrati (ficţiune, dramă).

Potrivit organizatorilor, ediția curentă aduce o noutate CRONOGRAF Junior, un program de filme educative pentru elevii claselor primare și gimnaziale. Festivalul își propune să atragă copiii în sălile de cinema pentru a-i familiariza cu lumea filmului documentar, învățându-i să aibă o gândire critică și un orizont intelectual și artistic mai larg.”

Invitată specială a CRONOGRAF 2016 este actriţa Cristina Flutur din România, care va susţine un masterclass în actoria de film. Talentata actriţă ne este cunoscută în mod special din filmul După dealuri / Beyond the Hills de Cristian Mungiu, premiat în 2012 la Festivalul de la Cannes anume pentru rolul interpretat de Cristina Flutur – Alina. Un alt masterclass va fi susţinut de tânărul regizor Pavel Cuzuioc, care va vorbi tinerilor cineaşti despre Cariera filmului în festivaluri.

 

FIFD CRONOGRAF a fost lansat în 2001 și este organizat aproape în fiece an de OWH Studio.

Studioul Flacăra TV & Film vă îndeamnă să mergeţi la CRONOGRAFEcranul unde realitatea devine artă!

Vizionare plăcută!

 

3-PROGRAM festival 2016-1000px

 

 

PROMO #2 Festivalul de Film CRONOGRAF 2016

 

 

 

 

Sursa material: Flacăra TV & Film

Sursa foto: CRONOGRAF

Sursa video: OWH Studio

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Comentarii (2)

  1. […] La Chişinău începe Festivalul de Film CRONOGRAF: 45 documentare în concurs, 4 premiere de film a… […]

  2. […] 2016 // La Chişinău începe Festivalul de Film CRONOGRAF: 45 documentare în concurs, 4 premiere de film a… […]

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter