În 5 februarie 2015, filmul „Nobody Wants the Night” va deschide Festivalul Internaţional de Film de la Berlin


Lungmetrajul „Nobody Wants the Night”, regizat de Isabel Coixet, cu actriţa franceză Juliette Binoche în rolul principal, va deschide ediţia din 2015 a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, informează variety.com.

Această peliculă va fi proiectată în competiţia internaţională a Berlinalei şi va avea premiera mondială pe 5 februarie 2015.

Juliette Binoche, câştigătoare a premiului Oscar pentru rolul din „Pacientul englez”, joacă în „Nobody Wants de Night” alături de actriţa japoneză Rinko Kikuchi şi de starul irlandez Gabriel Byrne.

Acest film are o acţiune plasată în anul 1908, în Groenlanda, şi relatează, potrivit producătorilor, povestea „unor femei curajoase şi unor bărbaţi ambiţioşi care pun totul la bătaie pentru dragoste şi glorie”.

Pelicula, care este o coproducţie Spania-Franţa-Bulgaria, a fost turnată în Norvegia, Bulgaria şi Spania.

„Isabel Coixet a creat un portret impresionant şi receptiv pentru două femei aflate în circumstanţe extreme”, a declarat Dieter Kosslick, directorul Berlinalei.

Dieter Kosslick a precizat, de asemenea, că „Nobody Wants the Night” este primul film care va fi proiectat cu noul sistem de sunet Dolby Atmos în principala sala de proiecţii a Berlinalei – Berlinale Palast.

 

Filmul artistic „Nobody Wants the Night” de Isabel Coixet – Making-Of

 

 

Şase filme regizate de Isabel Coixet au fost proiectate în trecut în diverse secţiuni ale Berlinalei, inclusiv „Viaţa mea, fără mine”, în 2003, şi „Elegie”, în 2008. Regizoarea spaniolă a făcut parte, în 2009, din juriul secţiunii internaţionale a Festivalului Internaţional de la Berlin.

În 2015, juriul Berlinalei va fi prezidat de regizorul, scenaristul şi producătorul american Darren Aronofsky.

Cea de-a 65-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin va avea loc în perioada 5 – 15 februarie 2015.

 

 

Sursa material: Variety / Mediafax

Sursa foto: www.variety.com

Sursa video: YouTube

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter