În 25 ianuarie’15, filmul Anei Lungu – „Autoportretul unei fete cuminţi” va avea premieră mondială la Rotterdam Festival


Debutul în lungmetraj al regizoarei Ana Lungu, „Autoportretul unei fete cuminţi”, va avea premiera mondială la Festivalul Internaţional de Film de la Rotterdam (21 ianuarie – 1 februarie 2015), în secţiunea „What the F?!”.

Acest nou program va fi lansat în acest an ca parte a selecţiei oficiale a celebrului Festival din Olanda şi va propune publicului o serie de producţii care au ca numitor comun reinterpretarea feminităţii contemporane.

„Autoportretul unei fete cuminţi” spune povestea Cristianei, o femeie de 30 de ani, crescută într-o „familie bună”. Personajul, interpretat de actriţa de teatru Elena Popa, îşi petrece timpul între doctoratul în inginerie seismică, discuţiile cu cei doi prieteni apropiaţi, Alex (Andrei Enache) şi Michelle (Iris Spiridon), şi întâlnirile – rare, dar mult aşteptate – cu un bărbat căsătorit (Emilian Oprea), cu care are o relaţie amoroasă. După mutarea părinţilor, Cristiana rămâne să locuiască singură într-un apartament din Bucureşti şi se hotărăşte să-şi ia un câine – dorinţa ei din copilărie.

„Autoportretul unei fete cuminţi”/ „Self-portrait of a Dutiful Daughter” va avea premiera mondială, în prezenţa regizoarei Ana Lungu şi a actriţei Elena Popa, pe 25 ianuarie, ora locală 18.30, la cinematograful Pathe 6 din Rotterdam.

Următoarele două proiecţii sunt programate pe 26 ianuarie, de la ora 14.15, la Cinerama 5 şi pe 28 ianuarie, de la ora 14.00, la Cinerama 6.

Scenariul filmului este semnat de Ana Lungu, imaginea – Silviu Stavilă, sunetul – Vlad Voinescu şi Filip Mureşan iar montajul a fost realizat de Dana Bunescu.

 

Self-Portrait of a Dutiful Daughter / Autoportretul unei fete cuminti – OFFICIAL TRAILER

 

 

„Autoportretul unei fete cuminţi” este un proiect de film românesc 100% independent, realizat de casa de producţie Mandragora, cu participarea Papillon Film, Castel Film şi Cinelabs România.

Ana Lungu este cunoscută publicului din România pentru pelicula „Burta Balenei”, producţie selectată în 2010 la Festivalului Internaţional de Film de la Locarno în cadrul secţiunii Cineasti del presente/Filmmakers of the Present. „Burta Balenei” a fost scris şi regizat împreună cu Ana Szel.

 

 

Sursa material: portalul EVZ.ro / Loreta Popa

Sursa foto: Cinemarx.ro

Sursa video: YouTube / regizoarea Ana Lungu

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter