Filmul lui Corneliu Porumboiu „Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism” este proiectat la New York


„Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism” în regia lui Corneliu Porumboiu este proiectat la Lincoln Center din New York.

 

Lungmetrajul „Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism” de Corneliu Porumboiu va fi proiectat, timp de o săptămână, începând cu 9 ianuarie – la Lincoln Center din New York şi până pe 15 ianuarie – la cinematografele Howard Gilman şi Francesca Beale din acelaşi oraş.

cineSTIRI-AFISH-film Cand se lasa seara peste Bucuresti-C.Porumboiu-cinemarx.ro„Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism” spune povestea unui tânăr regizor (Bogdan Dumitrache), care este pe cale să facă un nou film.

În timpul filmărilor, Paul are o aventură cu Alina, o actriţă din filmul lui având un rol secundar. A doua zi va fi ultima a Alinei la filmări. Paul decide să filmeze o scenă nud cu ea, dar lucrurile se schimbă şi, în loc să filmeze scena nud, Paul îi spune producătorului că suferă din cauza ulcerului. Treptat, filmul şi realitatea se suprapun, iar la filmare se întâmplă ceva neaşteptat.

Filmul a fost proiectat în premieră în Suedia, la Festivalul de la Göteborg, în februarie 2014.

Pelicula regizată de Corneliu Porumboiu îi are în distribuţie pe Bogdan Dumitrache, Diana Avrămuţ, Mihaela Sîrbu şi Alexandru Papadopol.

 

„Când se lasă seara peste Bucureşti” (relatare TV)

 

 

Corneliu Porumboiu este unul dintre cei mai importanţi regizori din noua cinematografie românească, alături de nume precum Cristi Puiu, Cristian Mungiu şi Radu Muntean.

regizorul Corneliu PorumboiuA primit premiul pentru debut Camera d’Or la Festivalul de Film de la Cannes în 2006 pentru „A fost sau n-a fost?”, o comedie despre cum a fost trăită revoluţia din 1989 într-un oraş de provincie.

S-a întors la Cannes, în secţiunea Un Certain Regard, în 2009, cu „Poliţist, adjectiv”. Filmul a primit premiul FIPRESCI şi premiul juriului secţiunii Un Certain Regard.

 

 

Sursa material: Gândul / Diana Pârvulescu

Sursa foto: Smile FM / Eldia.com

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter