Festivalul de film „Anim’est” revine la Chișinău pentru a cincea oară (29 oct. – 1 nov. 2015)


„Trippy Animation Night” organizat în premieră la Chişinău, peste o sută de videoclipuri şi două recitaluri de excepţie. Acestea sunt doar câteva dintre evenimentele din cadrul Festivalului Internaţional de Animaţie „Anim’est Chişinău” desfăşurat între 29 octombrie şi 1 noiembrie, la Cinema Odeon şi T5 Art Cluster.

„Anim’est” prelungește programul de noapte și adaugă în meniul său o nouă serie de filme ciudate. Evenimentul aduce în atenția publicului un număr record de peste o sută de videoclipuri printre care artiști celebri ca Prodigy, James, Stromae, Laibach, David Gilmour, Obituary sau Fanfara Ciocârlia. Filmele vor fi însoţite de un live-act extraordinar al trupei Semiosis.

„Trippy Animation Night”, organizat în premieră la Chișinău, este o noapte în care fanii animației vor savura la maxim filmele ciudate. „Trippy” este o colecție nouă de scurtmetraje rar văzute, dezgropate de prin pivnițele istoriei filmului și prezentate de gazda evenimentului, Michael Helmerhorst (Olanda).

Cu ocazia Halloweenului, colecționarul olandez a pregătit un program special pentru publicul din capitală. Voci halucinante și introspecții infernale, goticul american și tovarăşi ciudați nu vor lipsi în noaptea din 31 octombrie, găzduită de Cinema Odeon.

Dumitru Marian, co-organizator, președinte „AltFilm” a declarat în cadrul conferinței de lansare că „aniversările, la moldoveni, se lasă cu mese pline de bucate, ne conformăm și propunem spectatorului mai mult decât poate duce. Să uite de ei, să se îmbete, să se ghiftuiască cu animații bune și să-și pună, ulterior, în ramă, emoții cât pentru un an întreg, până la următoarea ediție”, a precizat sursa citată.

Vlad Ilicevici, director executiv al festivalului spune că „Anim’est” se întoarce pentru a cincea oară în Chișinău, mai energic, mai proaspăt și mai extrem din istorie”.

Amintim de evenimentele de deschidere și închidere care vor fi marcate de două momente muzicale de excepție. Startul ediției aniversare se va da cu premiera filmului animat „Muntele magic” de Anca Damian, urmat de un recital deosebit susținut de muzicianul Alexander Bălănescu. Proiecția se va încheia cu primului film românesc SF „Misiunea spațială Delta”.

 

 

Sursa material: ştiri TRM / Ionela Golban

Sursa foto: www.animest.md

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter