Deputatul Ovidiu Raeţchi despre deplasările electorale şi incompetența tov. Bogdan Stanoevici şi Stejărel Olaru de la DPRRP


Deputatul PNL de Diaspora, Ovidiu Raeţchi, a sugerat marţi, în cadrul unui comunicat de presă, că banii folosiţi de ministrul Românilor de Pretutindeni, Bogdan Stanoevici „Nu Ştiu”, pentru deplasări electorale ar trebui utilizaţi pentru un fond special dedicat românilor din Diaspora aflaţi în situaţii de criză, scrie Andrei Pricopie în http://epochtimes-romania.com, preluat de Romanian Global News.

„După ce premierul Victor Ponta a fost huiduit copios săptămâna trecută la întâlnirea cu românii din Spania, ministrul delegat pentru Românii de Pretutindeni, Bogdan Stanoevici, încearcă să crească potenţialul electoral al şefului său din Guvern printr-o suită de vizite electorale susţinute de bugetul public”, a precizat Ovidiu Raeţchi, în cadrul unui comunicat de presă remis  The Epoch Times.

Potrivit liberalului, ministru Bogdan Stanoevici a desfăşurat o serie de vizite în Ungaria, Ucraina, Bulgaria, Republica Macedonia, Albania, Grecia, Italia, Austria şi Germania, însă acestea nu îşi găsesc finalitatea în optimizări legislative pentru românii din Diaspora.

„În schimbul acestor plimbări care nu îşi găsesc finalitatea în optimizări legislative pentru românii din Diaspora, aş aştepta de la ministrul Românilor de Pretutindeni să îmi comunice punctul său de vedere cu privire la amendarea Legii privind sprijinul acordat Românilor de Pretutindeni: am propus acest amendament întrucât vedem săptămânal cazuri în care cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate au nevoie de sprijinul statului român; fie că este vorba despre lucrători români asupra cărora se produc abuzuri, cazuri medicale grave sau situaţiile din ce în ce mai des întâlnite în care româncele din Orientul Mijlociu sunt supuse unor abuzuri grave în propriile familii, consider că un procent din bugetul Departamentului Românilor de Pretutindeni ar putea fi rezervat unor situaţii de criză cu care cetăţenii români se confrunta în străinătate”, a mai precizat Ovidiu Raeţchi.

În plus, deputatul liberal îi solicită ministrului Stanoevici o poziţie fermă în ceea ce priveşte introducerea votului prin corespondenţă, în condiţiile în care acesta a declarat recent că nu ştie când va fi pus în practică.

„Ministrul Bogdan-Dragoş-Aureliu Marian-Stanoevici nu ştie în continuare nici când va fi organizat Congresul Românilor de Pretutindeni, declaraţiile sale schimbându-se de la o zi la alta – lucru care ar trebui oprit prin asumarea unei poziţii oficiale finale”, a adăugat deputatul de Diaspora.

Stejarel_Olaru-DPRRP-rgnpress.ro-29oct2014

 

Romanian Global News reamintește că rezultatele dezastruase în ceea ce privește situația românilor de pretutindeni sunt și ca urmare a incompetenței și prostului management exercitat de liberalul Stejărel Olaru, secretarul de stat care conduce nemijlocit Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni și care a fost păstrat de Victor Ponta în funcție, gurile rele spun la recomandarea unor băieți cu ochi albaștri din SIE.

Olaru este cel care a blocat finanțarea unor proiecte extrem de inportante pentru românii/vlahii din Timoc și nu a acordat nici-un leu românilor din Sudul Basarabiei, regiunea Odesa, comunitate de importanță strategică în contextul evoluțiilor din Ucraina.

 

 

 

Sursa material: Romanian Global News

Sursa foto/video: The Epoch Times România / Romanian Global News

 

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter