AZI, la Bălți: Întâlnire cu maestrul Eugen Doga, premiera filmului Angelei Guseva, lansare de carte


Astăzi, 18 decembrie 2017, ora 18.00, la Palatul Municipal de Cultură din orașul Bălți, admiratorii muzicii universale și ai renumitului compozitor Eugen Doga îl pot (re)vedea în carne și oase pe îndrăgitul Artist.

Maestrul Eugen Doga vine anume la o reîntâlnire de suflet cu publicul său din partea de nord a R. Moldova: să mai stea de vorbă, să răspundă la întrebările dvs, pământenii săi dragi, să cânte câte ceva la pian, să dăruiască autografe și, bineînțeles, zâmbetul său molipsitor de viață.

Omul Mileniului – Eugen Doga, apreciat astfel de americani, va participa, totodată, la lansarea cărții Eugen Doga: Viața în Muzică, scrisă de E. Eremeeva, și la premiera documentarului GAMA. Universul Maestrului, creat de jurnalista Angela Guseva, originară din R. Moldova, ambele producții fiind realizate la Moscova, cu sprijinul omului de afaceri Vladimir Pirojoc, la fel, originar din R. Moldova (Cahul).

 

Intrarea la Seara de creație a compozitorului Eugen Doga este liberă!

 

Flacăra TV notează că o serată culturală similară a fost organizată sâmbătă, 16 decembrie 2017, la Cinematograful ODEON din Chișinău. Fiindcă era Doliu Național, ziua funeraliilor Majestății Sale Regele Mihai I al României, maestrul Eugen Doga nu a cântat, ci doar a dialogat cu spectatorii, prezentând și noul documentar realizat la Moscova în 2017.

Deși evenimentul nu a avut mai deloc publicitate, sala cinematografului a fost arhiplină, filmul colegei Angela Guseva, dedicat celebrului compozitor Eugen Doga, bucurându-se de mare succes. Eroul filmului a primit în dar multe, multe flori, inclusiv din partea Ambasadei Rusiei în R. Moldova, iar spectatorii – autografe și fotografii alături de maestrul Eugen Doga, un clasic în viață al muzicii și cinematografiei universale.

 

Eugen Doga Balti -afish in Romana-18 dec 2017

 

Flacăra TV & Film recomandă şi:

Un nou premiu pentru maestrul Eugen Doga, cel al intelectualității din statele ex-sovietice

 

Reportaj TVM de la Mocra, Râbnița, unde Eugen Doga a ajuns totuși pentru filmările la noul documentar

Eugen Doga întâmpinat în s. Cenac cu dangăte de clopote… Reportaj și dialog la TVR Moldova

 

Primul turneu Int. Flacăra Film: cu artiştii Eugen Doga şi Vasile Iovu – Canada şi SUA (15-18 august 2015)

Flacăra Film – 100 de români celebri născuţi în Moldova: „Eugen Doga”

 

 

Sursa material: Flacăra TV

Sursa foto: Flacara Film și Primăria mun. Bălți

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter