Apropo de libertatea de exprimare, colegii de la Romanian Global News condamnă masacrul, dar… NU sunt Charlie!


Pentru că mai mulți cititori ai fluxului nostru de știri ne-au chestionat legat de opinia noastră față de ceea ce s-a întâmplat jurnaliștilor de la Charlie Hebdo, vom prezenta punctul nostru de vedere:

Romanian Global News condamnă cu fermitate execuția atroce a colegilor noștri jurnaliști din Franța.

Condamnăm în aceeași termeni uciderea polițiștilor care au căzut la datorie apărând o instituție de presă. Aceștia sunt adevărați eroi.

Nu împărtășim modul în care colegii noștri de la Charlie Hebdo consideră că pot face presă.

10-01-2015-Charlie Hebdo- Caricatura-contra HristosLibertatea de expresie nu înseamnă, în opinia noastră, a jigni simboluri religioase care reprezintă uneori ceva mai prețios decât viața pentru milioane de oameni.

Atragem de asemenea atenția, fără a cădea în teoria conspirației, asupra unei ipoteze care circulă în mediile informate, legată de faptul că unii fundamentaliști islamici pot fi utilizați „în orb” pentru a creea atentate ce constituie doar „cutii de rezonanță”, utilizate apoi ca pretext al celor care doresc limitarea libertăților și drepturilor fundamentale, adică a fundamentelor unei societăți democratice.

 

10-01-2015-Charlie Hebdo- Caricatura-Coran-scut

 

10-01-2015-Charlie Hebdo- Caricatura-vsHristos 10-01-2015-Charlie Hebdo- Caricatura-homo Mahomed

 

Sursa material: portalul Romanian Global News

Sursa foto: LabourList.org

 

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter