Ambasadorul Lazăr Comănescu va fi prezent la ceremonia de deschidere a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin


Ambasadorul României la Berlin, Lazăr Comănescu, va fi prezent, joi, 5 februarie 2015, la ceremonia de deschidere a Berlinalei.

În deschiderea festivalului, va fi proiectat filmul „Nadie quiere la noche” în regia lui Isabel Coixet, informează un comunicat al Institutului Cultural Român din capitala Germaniei transmis marți AGERPRES.

Festivalul Internațional de Film de la Berlin dă startul pe 5 februarie 2015 proiecțiilor celor mai recente producții cinematografice din întreaga lume.

Nobody Wants the Night-Isabel Coixet-AFISHDeschiderea are loc în renumitul Berlinale Palast din Potsdamer Platz, la ora locală 19,45, cu pelicula Nadie quiere la noche / Nobody Wants the Night, în regia lui Isabel Coixet. Din distribuție fac parte Juliette Binoche, Rinko Kikuchi, Gabriel Byrne, Orto Ignatiussen, Alberto Jo Lee, Clarence Smith, Ben Temple, Matthew Salinger, Reed Brody, Ciro Miro.

Cele 10 zile de festival aduc pe marile ecrane berlineze o mulțime de producții internaționale de ultimă oră, împărțite în următoarele secțiuni: marile producții în Competiția Oficială, cinema independent și de artă în Panorama, film pentru tineret în Generation, talente germane în Perspektive Deutsches Kino, filme de avangardă și experimentale în Forum și Forum Expanded, scurtmetraje la Berlinale Shorts.

Film AFERIM Radu Jude-AFISH-mediafax.roICR Berlin sprijină în fiecare an participarea românească la festival. Anul acesta sunt selecționate: în Competiție — Aferim!, în regia lui Radu Jude și în Panorama — De ce eu?, în regia lui Tudor Giurgiu.

Impulsul pentru un fir narativ de succes și pentru realizarea unor filme de calitate este scopul acestei ediții a Berlinale Talents, unde, între 8 și 13 februarie, la teatrul Hebbel am Ufer se vor întâlni 120 de experți cu 300 de tineri profesioniști. Din România participă la Berlinale Talents regizoarele Ruxandra Ghițescu, Natalia Saufert și Cristina Grosan, editorul Laszlo Istvan Dunai și producătoarea Ioana Drăghici.

În cadrul European Film Market va putea fi vizitat și Standul României, organizat de Centrul Național al Cinematografiei. EFM are loc în Martin-Gropius-Bau și în Marriott Hotel din Potsdamer Platz și reprezintă una dintre cele mai importante platforme de comerț internațional de film.

Ceremonia de închidere și premiere a Festivalului Internațional de Film de la Berlin are loc pe data de 14 februarie 2015, ora locală 19,00, în Berlinale Palast.

 

 

Sursa material: AGERPRES / Oana Ghiţă

Sursa foto: Europeanul / Mediafax / Byrneholics

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter