Angel Tîlvăr – noua nominalizare la funcţia de ministru pentru Diasporă în Guvernul Ponta discutat acum în Parlament


Comisiile parlamentare de specialitate au acordat, luni, cu 18 voturi pentru, 7 împotrivă și o abținere, aviz favorabil pentru Angel Tîlvăr (PSD), cea de-a doua propunere pentru ocuparea portofoliului de ministru delegat pentru Relația cu Românii de Pretutindeni în noul Cabinet Ponta.

În timpul audierii, deputatul PSD Angel Tîlvăr a subliniat că, printre prioritățile sale, se numără organizarea Congresului românilor de pretutindeni, afirmând că susține și amendamentul pe care cele două comisii intenționează să îl aducă proiectului de buget pe anul viitor — alocarea sumei de un milion de lei pentru organizarea Congresului în data de 30 noiembrie, la București.

„Congresul românilor de pretutindeni este un eveniment care exprimă interesul pe care România îl are față de românii de peste graniță, dar poate fi și un instrument de lucru foarte bun fiindcă putem strânge idei. (…) Voi face tot ce ține de mine pentru ca acest eveniment să aibă loc. Vom decide împreună după ce discutăm și cu comunitățile de români”, a mai spus acesta.

15-12-2014-Angel Tilvar-noua nominalizare Ministru Diaspora-Guvern Ponta-www.agerpres.roDe asemenea, Angel Tîlvăr a adăugat că proiectele pe care le are în vedere vizează următoarele direcții — cultură, educație, spiritualitate și tradiție, mass-media, societatea civilă și întărirea colaborării cu Parlamentul.

Acesta și-a exprimat și deschiderea față de un sistem de vot care să permită tuturor românilor să își exercite dreptul de a alege.

„Susțin votul care să dea posibilitatea tuturor românilor de a-și exercita dreptul de a alege fără îngrădire”, a mai spus social-democratul, adăugând că, după ce își va prelua mandatul, va avea o primă întâlnire cu membrii Comisiilor de specialitate din Parlament. (autor: Cătălina Barbu, editor: Georgiana Tănăsescu)

AICI, pe blogul personal, puteţi afla mai multe despre deputatul PSD Angel Tîlvăr

 

Potrivit AGERPRES, aceasta este întreaga echipă a noului Guvern propusă de Victor Ponta, discutată acum în şedinţa comună a celor două Camere ale Parlamentului României:

* Liviu Dragnea (Dezvoltare Regională) 
* Gabriel Oprea (Interne) 
* Daniel Constantin (Agricultură) 
* Rovana Plumb (Muncă) 
* Nicolae Bănicioiu (Sănătate) 
* Mihai Tudose (Economie) 
* Darius Vâlcov (Finanțe) 
* Robert Cazanciuc (Justiție) 
* Eugen Teodorovici (Fonduri Europene) 
* Ioan Rus (Transporturi) 
* Ionuț Vulpescu (Cultură) 
* Bogdan Aurescu (Externe) 
* Mircea Dușa (Apărare) 
* Gabriela Szabo (Sport și Tineret) 
* Sorin Grindeanu (Comunicații) 
* Angel Tîlvăr (Diaspora) 
* Eugen Nicolicea (Relația cu Parlamentul) 
* Sorin Cîmpeanu (Educație) 
* Andrei Gerea (Energie și IMM) 
* Grațiela Gavrilescu (Mediu) 
* Liviu Pop (ministru delegat pentru Dialog Social).

 

Sursa material: www.agerpres.roAGERPRES

Sursa foto: Mesager de Constanţa

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter