Bogdan Aurescu i-a cerut Nataliei Gherman soluţionarea situaţiei lui George Simion, expulzat din R. Moldova


Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a solicitat, vineri, 15 mai 2015, la Bratislava, în cadrul unei discuţii cu omologul moldovean, Natalia Gherman, soluţionarea situaţiei expulzării cetăţeanului român George Simion din Republica Moldova.

Potrivit unui comunicat MAE remis MEDIAFAX, discuţia dintre miniştrii Bogdan Aurescu şi Natalia Gherman a avut loc, vineri, în marja reuniunii Grupului de la Vişegrad, în format V4+ cu Partenerii Estici, desfăşurată la Bratislava.

În cadrul discuţiei cu Natalia Gherman, ministrul de Externe al Republicii Moldova, Bogdan Aurescu a ridicat problema interdicţiei de intrare în Republica Moldova a cetăţeanului român George Simion, solicitând „transmiterea clarificărilor cerute deja de partea română şi soluţionarea situaţiei”, precizează sursa citată.

Preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012, George Simion, cetăţean român, a fost reţinut, miercuri, de agenţii Serviciului moldovean de Informaţii şi Securitate, iar în scurt timp a fost expulzat din Republica Moldova, primind interdicţie de reintrare în această ţară timp de cinci ani.

MAE a precizat, miercuri seara, că Ambasada României la Chişinău a aflat în după-amiaza zilei de miercuri, din surse publice, despre reţinerea cetăţeanului român George Simion de către reprezentanţi ai Biroului Migraţie şi Azil al Republicii Moldova şi a cerut clarificări.

Premierul R. Moldova, Chiril Gaburici, i-a convocat, joi, de urgenţă pe şeful Serviciului Informaţii şi Securitate, Mihai Bălan, şi pe ministrul de Interne, Oleg Bălan, solicitându-le verificarea circumstanţelor expulzării cetăţeanului român George Simion şi dacă i-au fost respectate drepturile.

 

 

Sursa material: MEDIAFAX / Cătălina Mihai

Sursa foto: Gândul

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter