Ziua Limbii Române la Cernăuți. Mesaj de felicitare al dnei Eleonora Moldovan, Consul General al României


Limba este sufletul poporului!

Limba reprezintă harul divin pentru perpetuarea poporului!

Azi este Ziua Limbii Române! Este al cincilea an de când onorăm Limba Română în formă oficială, în toate comunitățile românești.

În această zi de sărbătoare, gândurile mele se îndreaptă către românii care își prețuiesc limba maternă și, în special către comunitatea românească din regiunea Cernăuți, pentru care limba română este cea mai frumoasă și melodioasă limbă, liantul cu originile, identitatea națională, cuget, simțire și prosperarea.

Mă bucur că, sărbătoarea graiului matern este prilej de demnitate și mândrie națională la Cernăuți, atât azi, 31 august 2017, când Redacția ziarului românilor din Ucraina „Zorile Bucovinei” și Societatea Scriitorilor Români din regiunea Cernăuți au invitat comunitatea românească din regiunea Cernăuți să celebreze una dintre cele mai importante sărbători din calendarul național românesc, cât și pe 3 septembrie 2017, când Societatea pentru Cultură Românească din Regiunea Cernăuți „Mihai Eminescu” va marca Ziua Limbii Române, prin tradiționalul eveniment, Festivalul Românilor din Ucraina „Limba noastră cea română”, acțiune culturală aflată la cea de a XXVIII ediție.

Considerând recomandările înțelepților lumii, care ne-au prorocit și statuează și acum că, un popor există atât timp cât se vorbește limba poporului, credem că prin grija personală a fiecăruia dintre noi și exemplul celor care prin eforturi și riscuri continuă tradiția casei de a promova limba Mamei, prin limbă, cultură, ca valori eterne, imprimăm în inimile şi în cugetele noilor generaţii de români bucuria de a citi, asculta, vorbi şi cultiva limba română, aceasta fiind prima dovadă a unităţii noastre de credinţă şi cultură, de cuget şi simţire.

Ziua de 31 august a fost proclamată Ziua Limbii României prin Legea nr. 53 din 19 martie 2013. Conform legii, această zi este marcată de autoritățile și instituțiile publice, inclusiv de reprezentanțele diplomatice și institutele culturale ale României, prin organizarea unor programe și manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau științific.

 

Felicit pe toţi cei care au contribuit şi contribuie ca

Ziua Limbii Române să fie o adevărată sărbătoare a identităţii şi demnităţii poporului român!

La mulți ani!

 

Eleonora Moldovan,

Consul General al României la Cernăuți

 

Cernăuți, 31 august 2017

 

Consulul Romaniei Cernauti Eleonora Moldovan 2016

Eleonora Moldovan, Consul General al Romaniei in reg. Cernauti, anul 2016

 

 

Flacăra TV & Film recomandă şi:

Ziua Limbii Române. Mesaj de felicitare al E.S. Ambasadorul României Daniel Ioniță

Manuscris// Grigore Vieru – Tudor Gheorghe: „În aceeaşi limbă”, primul lor cântec (1978)


Mesajul Consulului român la Cernăuți, Eleonora Moldovan, de Ziua Națională a României și PROGRAM

Eminescu omagiat la Cernăuţi, în „Dulcea Bucovină” a adolescenţei sale// FOTO şi VIDEO

Cernăuţi// Daruri de Craciun pentru puişorii de daci de la diplomaţii români în nordul Bucovinei

 

 

Sursa material: Eleonora Moldovan, Consul General al României la Cernăuți

Sursa foto: Eleonora Moldovan (pagina FB)

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter