Xenofobie, rasism, antiromânism la Londra?! Unde-s autorităţile române şi centrele antidiscriminare plătite en gross?


Politia din Londra a plasat un panou de avertizare pentru hotii de buzunare, cu un mesaj in limba romana

 

In preajma Craciunului, anticipand agitatie pentru cumparaturile de sarbatori, politia metropolitana din Londra a instalat in Covent Garden un panou de avertizare pentru hotii de buzunare scris in limba romana, intrucat peste jumatate din hotii de buzunare din aceasta zona sunt romani, scrie presa londoneza. 

30-12-2014-Londra-PANOU-mesaj-avertizare-romana-cotra hoti de buzunare

 

”Ofiteri de politie in civil opereaza in aceasta zona”  este mesajul plasat langa intrarea la metrou Covent Garden, scris pe fond galben. 

Un purtator de cuvant al politiei a declarat, potrivit “Evening Standard”: “Pentru a contracara infractionalitatea, politstii din Westminster folosesc o serie de tactici, printre care folosirea de panouri in diferite limbi, prin care oamenii sunt avertizati cu privire la hotii de buzunare si asigurati ca exista politisti in zona”.

”Daily Mail” scrie ca o minoritate de romani este responsabila, in toata Marea Britanie, de cersetorie agresiva, furt de buzunare si frauda, insa problemele sunt acute mai ales in Londra. 

Potrivit acestui cotidian, in 2014 cifrele arata ca jumatate din hotii de buzunare de la metrou au fost romani.

 

Aici puteţi vedea articolele originale din presa britanică:

 

Police warn pickpockets targeting Christmas shoppers with sign written in Romanian

Police warn pickpockets in the only language they understand… Romanian: Sign placed in Covent Garden during Christmas shopping rush


 

 

Sursa material: HotNews.ro

Sursa foto: www.standard.co.uk

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter