Viorel Badea: „Consider că orice poziții publice care atentează la integritatea Ucrainei (…) nu fac altceva decât să susțină agresiunea teroriștilor din estul statului vecin, sprijiniți nemijlocit de Moscova”


Senatorul român Viorel Badea, vicepreședintele Comisiei românilor de pretutindeni din Senatul României, și-a exprimat preocuparea față de protestele organizate de etnicii români în regiunea Cernăuți împotriva mobilizării tinerilor cetățeni ucraineni pentru conflictul cu teroriștii ruși din estul statului ucrainean.

Redăm, mai jos, comunicatul senatorului:

„Am luat cunoștință cu profundă preocupare de protestele organizate de etnicii români din regiunea Cernăuți în contextul mobilizării tinerilor cetățeni ucraineni.

În acest sens, am contactat o serie de reprezentanți ai comunității etnicilorromâni din regiune, care mi-au transmis faptul că astfel de proteste sunt organizate în egală măsură și de către etnici ucraineni din satele din Nordul Bucovinei, nu doar de către români, iar nemulțumirile tuturor sunt generate de condițiile în care sunt trimiși tinerii pe front (lipsa echipamentelor de protecție, a hranei și a unei minime pregătiri de luptă). Totodată, protestatarii solicită ca refugiații proveniți din zona de conflict să fie neîntârziat mobilizați și să fie evitată o mobilizare discriminatorie.

Totodată, îmi exprim sprijinul, în special, față de familiile îngrijorate de situația celor vizați de cel de-al treilea val de mobilizare parțială, solicitând pe această cale autorităților ucrainene să garanteze securitatea persoanelor mobilizate pentru conflictul din estul Ucrainei.

Pe de altă parte, susțin măsurile legitime luate de autoritățile de la Kiev pentru apărarea integrității teritoriale, suveranității și independenței Ucrainei și consider că orice poziții publice care atentează la integritatea Ucrainei în acest context geopolitic complicat nu fac altceva decât să susțină agresiunea teroriștilor din estul statului vecin, sprijiniți nemijlocit de Moscova”.

 

Sursa material: portalul de știri TOCpress, Maramureșul istoric, Ucraina

Sursa foto/video: www.bucpress.eu

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter