VIDEO// Saakașvili: Am dat dispoziție să oprească valul contrabandei din Transnistria – gaura neagră a Europei


Într-un interviu acordat postului tv „Euronews”, guvernatorul regiunii Odesa, Mihail Saakașvili a numit Transnistria „gaura neagră a Europei” și a declarat că Putin intenționează să includă Odesa, ca și regiune strategică, în componența Novorossiei.

Referindu-se la traficul ilegal de mărfuri și produse, dar și la corupția din organele de drept ale regiunii, Guvernatorul regiunii Odesa, Mihail Saakașvili, a menționat că a dat dispoziție să „oprească valul contrabandei din Transnistria”.

„E o problemă foarte importantă, fiindcă majoritatea infractorilor și o mare parte din traficul ilegal vin anume din Transnistria. Moldova nu controlează această zonă. Ea e gaura neagră a Europei. Pentru moment, angajăm noi colaboratori în organele de drept și le vom asigura un salariu mai bun. Angajăm și noi colaboratori la vamă și în organele fiscale pentru a eradica corupția”, a subliniat Saakașvili.

Șeful administrației de la Odesa nu e de acord cu opinia că regiunea pe care o administrează ar fi una promoscovită. „Nu cred că Odesa, în ansamblu, susține Rusia. Aici, într-adevăr se vorbește rusa, există un patrimoniu cultural rus, dar asta nicidecum nu constituie una dintre părțile slabe. Asta chiar e foarte bine. Odesa e cunoscută în întreaga lume. Odesa e o componentă importantă a istoriei și culturilor ucraineană și rusă și noi trebuie să folosim această prioritate”, a argumentat intervievatul.

În interviu, guvernatorul regiunii Odesa a mai declarat că Vladimir Putin intenționează să includă Odesa în componența Novorossiei. În aceste condiții, Saakașvili și-a asumat răspunderea de a apăra regiunea, de a cărei bunăstare depinde întreaga Ucraină și țările din bazinul Mării Negre. Iar lupta cu fenomenul corupției și grupările criminale, prin care Kremlinul își creează peste tot așa-numita „lume rusă”, e o prioritate primordială pentru oficialul de la Odesa.

 

Euronews TV: Interviu cu guvernatorul reg. Odesa, Mihail Saakaşvili (în engleză şi rusă)

 

 

 

 

Sursa material: Independent

Sursa foto: captură video

Sursa video: YouTube

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter