VIDEO// Florin Piersic, cu vocea-i tremurândă, vorbeşe şi cântă despre ai săi 4 x 20 ani…


Cu câtea zile înainte de a împlini 80 de ani, Florin Piersic vorbeşte despre viaţa sa, despre prietenii plecaţi prea devreme şi despre speranţă. Glasul îi tremură, iar lacrimile îi inundă ochii într-un interviu excepţional şi încărcat de emoţie.

Marele actor împlineşte, pe 27 ianuarie, vârsta de 80 de ani şi mărturiseşte că nu ştie când au trecut anii. Pentru a evita să pronunţe „80 de ani”, maestrul spune că împlineşte de „4 ori 20 de ani”.

Mă întristează că trec anii prea repede. Nu pot să îmi imaginez că pe 27 ianuarie 2016 împlinesc de 4 ori 20 de ani. O spun pentru că mi-e greu să spun 80. Că atunci când spun 80 îmi vine să mă împuşc, dar nu am gloanţe… Nu îmi vine să cred că au trecut anii aşa de repede”, spune Florin Piersic.

„Eu am nevoie de spectatori, nu pot singur să stau în baie şi să vorbesc cu mine în oglindă? Ce să-mi spun? Că sunt frumos? Nu mai sunt de mult. Că sunt tânăr? Nu mai sunt de mult. În rest, luaţi-mă aşa cum sunt, bucuraţi-vă că mai ciripesc, că mai zic şi eu câte ceva…”, a continuat maestrul.

Actorul de teatru şi film şi-a amintit cu lacrimi în ochi de colegii şi prietenii pierduţi. Marga Barbu, Sobi Cseh, Leopoldina Bălănuţă şi Dumitru Furfui sunt doar câţiva prieteni cărora Florin Piersic le simte lipsa de când au plecat dintre noi.

Asta e durerea mea mare, că toţi martorii mei, profesional vorbind, toţi cei care au fost cu mine, care au râs cu mine, au lăcrimat cu mine, am împărţit cu ei extraordionar de multe momente pe care eu le stiu. Am atatea povesti despre fiecare. Nu mai sunt multi care am fost cu ei alături. Gândiţi-vă: Marga Barbu, Colea Răutu, Sobi Cseh a fost pentru mine o lovitură, m-a înjunghiat cineva ştiind că a plecat sau că pleacă, pentru că ştiam că nu se simte bine. Am colegi de teatru, de film, din liceu, din facultate pe care n-am să-i mai văd niciodată. Nu mai e Leopoldina Bălănuţă, nu mai e Dem Furdui, nu mai sunt mulţi, cei cu care am fost alături, Amza Pelea, Cozorici, Rauţchi, Emanoil Petruţ. Mi-au lăsat o pată pe inimă. I-am iubit pe toţi oamenii ăştia”, a mărturisit Florin Piersic cu durere în voce.

Eu sunt foarte superstiţios şi-mi aduc aminte… cineva îmi spunea: „Eu am să trăiesc 100 de ani” şi mi-a spus la o vârstă cînd ziceam să ştii că o să trăiască şi nu a mai trăit decât câteva zile. Aşa că fiţi atenţi, nu spune că o să ne întâlnim, nu o să ne întâlnim peste 10 ani. Să vă iubească toţi cum vă iubesc eu, a încheiat actorul interviul.

 

Interviu şi montaj aniversar realizat de România TV

 

 

Flacăra TV recomandă şi:

Legendarul actor Florin Piersic este de astăzi Artist al Poporului din R. Moldova

VIDEO// Florin Piersic cinstit la Cluj. Iată cum a anunţat că-i Artist al Poporului R. Moldova

 

Dialoguri la „Focul din Vatră”: Luminiţa Dumbrăveanu – Florin Piersic 

 

 

Sursa material: România TV

Sursa foto: captură video

Sursa video: România TV

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Comentarii (2)

  1. […] VIDEO// Florin Piersic, cu vocea-i tremurândă, vorbeşe şi cântă despre ai săi 4 x 20 ani… […]

  2. […] VIDEO// Florin Piersic, cu vocea-i tremurândă, vorbeşe şi cântă despre ai săi 4 x 20 ani… […]

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter