VIDEO// Constantin Brâncuşi cinstit la Cernăuţi printr-o expoziţie adusă de la baştina sa


În „Anul Constantin Brâncuşi”, la Cernăuţi a fost inaugurată o expoziție de fotografie şi bannere consacrată geniului sculpturii moderne.

Manifestarea culturală a avut loc sâmbătă, 19 martie 2016, fiind organizat de Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuţi în colaborare cu Consiliul judeţean Gorj şi Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Gorj.

Expoziţia românească a fost însoţită de etnologul Toader Dădălău din Târgu Jiu şi o rudă a marelui sculptor, Vasile Brâncuşi.

La evenimentul moderat de poetul academician Vasile Tărâţeanu, director al Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi”, au participat scriitori, jurnalişti, pictori, sculptori de la Cernăuţi şi Chişinău, precum şi diplomatul Edmond Neagoe de la Consulatul General al României la Cernăuţi.

Expoziţia a fost organizată cu prilejul aniversării a 140 de ani de la naşterea sculptorului Naţional şi Universal, Constantin Brâncuşi.

 

Expozitie Brancusi la Cernauti-19-03-2016-0IMG_9867

Expozitie Brancusi la Cernauti-19-03-2016-VTariteanu-0IMG_9866

Expozitie Brancusi la Cernauti-19-03-2016-oaspeti Targu Jiu 0IMG_9858

 

 

Vă invităm să urmăriţi în continuare secvenţe video realizate la Expoziţie de colegul Vasile Rauţ din Cernăuţi:

 

 

  

Sursa material: FlacăraTV

Sursa foto: EuroMedia Bucovina / Nicolae Hauca

Sursa video: Vasile Rauţ 

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Comentariu (1)

  1. […] VIDEO// Constantin Brâncuşi cinstit la Cernăuţi printr-o expoziţie adusă de la baştina sa […]

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter