VIDEO// Consătenii lui Paul Goma au participat la Expoziția Muzeului Literaturii Române din Chișinău


În 2 octombrie 2015, scriitorul Paul Goma a împlinit venerabila vârstă de 80 de ani.

Născut în satul Mana, jud. Orhei, Basarabia, scriitorul cu renume internaţional Paul Goma, disident politic autentic, este un simbol al rezistenţei anticomuniste din România postbelică şi un nume de referinţă al exilului românesc.

Locuieşte la Paris, Franţa, din 20 noiembrie 1977, după ce securitatea comunistă l-a constrâns să părăsească România, lipsindu-l în mod abuziv de cetăţenia română, care nu i-a fost restituită nici până în prezent, semn că e ceva putred în structurile statului român…

În 28 iunie 2013, R. Moldova îi acordă scriitorului apatrid cetăţenia moldoveană, fiind aşteptat în Basarabia sa natală, împreună cu soţia Ana şi fiul lor, Filip-Ieronim.

În 2 octombrie, la Chişinău, au fost vernisate două frumoase expoziții: Paul Goma la 80 ani – la Biblioteca Naţională și De la Mana – la Paris: Arta Refugii, organizată de Muzeul Literaturii Române „Mihail Kogălniceanu”.

 

La Expoziția de la Muzeul Literaturii Române a participat și o delegație de la Mana, Orhei, din satul de baștină al marelui prozator român, Paul Goma, originar din Basarabia, pe care a întâmpinat-o cu drag colega noastră Silvia Hodorogea de la TV Moldova 1.

 

Paul Goma-expozitie US-consatenii Mana 2 oct 2015-500pc

Paul Goma-expozitie US-consatenii Mana-2 oct 2015.500px

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La mulţi ani cu sănătate, maestre Paul Goma! Vă aşteptăm Acasă!

 

Reportajul Televiziunii Naționale Moldova 1, emisiunea Mesager din 2 octombrie 2015

 

 

 

Sursa material: Flacăra TV / Luminița Dumbrăveanu

Sursa foto: Familia Goma Acasa, la Mana, Orhei, captura din reportajul TVM

Sursa video: TVM

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter