VIDEO// 26 de ani fără Părintele Arsenie Boca, Sfântul Ardealului, lume multă a venit să-l pomenească


Pelerinaj impresionant la Mănăstirea Prislop. Peste 15.000 de credincioși au asistat la slujbă de pomenire a părintelui Arsenie Boca, la 26 de ani de la moartea marelui duhovnic. Oamenii au așteptat ore în șir la coadă pentru a ajunge la mormântul său.

Frigul și ceața nu i-au descurajat pe credincioși. Au venit încă de vineri seara la Prislop, din multe colțuri ale ţării, pentru a-l pomeni pe Arsenie Boca, cel despre care cred că ar fi un sfânt. Toți au vrut să participe la slujba de dimineaţă și să ajungă să se roage la mormântul fostului părinte.

Oamenii care vin la Prislop vorbesc despre minunile pe care cel supranumit „Sfântul Ardealului” le-ar fi făcut de-a lungul timpului.

Arsenie Boca a ajuns la Mănăstirea Prislop în noiembrie 1948. Era deja călugăr, fusese la Sâmbăta de Sus și se specializase în pictarea bisericilor. Era urmărit de Securitate, însă, și de mai multe ori a fost arestat și condamnat. S-a stins în 26 noiembrie 1989 la Sinaia, dar a fost adus și înmormântat la Prislop.

În acest an Biserica Ortodoxă a decis să analizeze posibila canonizare a lui Arsenie Boca.

Episcopia Devei și Hunedoarei va forma o comisie care să adune mărturii, documente și dovezi despre faptele legate de viața lui Arsenie Boca. Patriarhia a precizat că procesul de canonizare „poate dura ani de zile”.

 

Peste 15.000 de persoane la Mănăstirea Prislop. 26 de ani de la decesul părintelui Arsenie Boca

 

Sursa material: TVR 1

Sursa foto: Creştin Ortodox

Sursa video: TVR 1

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Comentarii (3)

  1. COD MSW
    01 dec.. 2015, 00:47 · Răspunde
  2. […] VIDEO// 26 de ani fără Părintele Arsenie Boca, Sfântul Ardealului, lume multă a venit să-l pom… […]

  3. […] VIDEO// 26 de ani fără Părintele Arsenie Boca, Sfântul Ardealului, lume multă a venit să-l pom… […]

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter