Vania Atudorei, primul român din Canada distins cu noua medalie a Reginei Angliei şi Canadei


Profesorul şi savantul Vania Atudorei, originar din Botoşani, preşedintele Asociaţiei Românilor din Laval, Canada, a fost distins în aceste zile cu Premiul pentru benevolat al Guvernatorului General al Canadei, David Lloyd Johnston.

Începând cu luna martie 2016, la acest Premiu se adauga şi Medalia de argint a M.S. Regina Elisabeta a II-a a Angliei şi a Canadei, care, pe 21 aprilie 2016, va implini 90 de ani. 

Profesorul Vania Atudorei este primul român din Canada caruia i se conferă această nouă medalie a Canadei pentru colaborările, schimburile şi iniţiativele sale naţionale şi internationale. 

Premiul Guvernatorului General al Canadei pentru benevolat a fost instituit în anul 1995 pentru eroii anonimi, cum sunt numiţi aceştia în Canada, care îşi pun munca, eforturile, energia, priceperea, cunoştinţele, competenţele şi timpul în serviciul patriei şi comunităţii lor.

Reamintim că profesorul Vania Atudorei a fost decorat, în 2012, cu Medalia Jubileului de Diamant a M.S. Regina Elisabeta a II-a, cu ocazia sărbătoririi a 60 de ani de la instalarea pe tron, iar în 2014, Guvernul Franţei l-a decorat pe Vania Atudorei cu Ordinul Palmes Académiques, cea mai veche medalie civilă din lume, creată de Împaratul Napoleon Bonaparte în anul 1808.
Felicitări, dragă Vania Atudorei! La mai mult şi la mai mare!

 

Vania Atudorei-Canada Medalie de la Regina Angliei-martie 2016

 

FlacăraTV recomandă şi:

Vania Atudorei, savantul român din Canada decorat de Regina Marii Britanii şi de Franţa

Victor Socaciu, Ala Beleavschi, Doina Uricariu între premianţii diasporei din Canada

Eminescu omagiat la Montreal de diaspora Moldovei şi României, animată de Victor Socaciu, artist şi consul

 

 

Sursa material: FlacăraTV / Luminiţa Dumbrăveanu

Sursa foto: Vania Atudorei

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Comentarii (3)

  1. […] Vania Atudorei, primul român din Canada distins cu noua medalie a Reginei Angliei şi Canadei […]

  2. […] a basarabenilor Ala, Emil și Mihaela Mîndîcanu, Eugenia, Nicolae și Cristian Mărgineanu, Vania Atudorei, cameramanii și fotografii Miki Fărkaș, Viorel Mărgineanu, Nelu Bârcă, a oamenilor de […]

  3. […] a basarabenilor Ala, Emil și Mihaela Mîndîcanu, Eugenia, Nicolae și Cristian Mărgineanu, Vania Atudorei, cameramanii și fotografii Miki Fărkaș, Viorel Mărgineanu, Nelu Bârcă, a oamenilor de […]

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter