Un raket şi o rusoaică porno, şefi la Cultură în Parlament: Prima realizare a „monstruoasei coaliţii” din Chişinău!


Deputata socialistă Marina Radvan, o rusofonă care nu cunoaşte limba română, a fost numită în Comisia de Cultură a Parlamentului Republicii Moldova.

Astfel, ea va aproba sau va respinge cu votul său proiecte de lege şi amendamente ajunse la Comisie, referitoare la probleme importante, privind utilizarea limbii române în spaţiul public, Acordul bilateral dintre Ministerul Culturii din România şi cel din Republica Moldova, precum şi altele asemenea.

Marina este deputată din partea Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) şi a devenit cunoscută datorită fotografiilor cu caracter obscen postate de ea însăşi pe contul personal de Facebook. Detalii AICI.

Deputata din Comisia de şi-a inscripţionat pe piept afirmaţia în limba rusă „Ia ebusi za edu”, a cărei traducere în limba română este „Mă f…t pentru mâncare”.

PSRM, condus de Igor Dodon, este partidul ce deţine cele mai multe mandate din Parlamentul Republicii Moldova şi militează pentru ruperea Acordului de Asociere dintre Republica Moldova şi aderarea acestei foste republici sovietice la Uniunea Rusia-Belarus-Kazahstan.

Dacă PSRM a trimis-o în Comisia de Cultură pe focoasa Marina, Partidul Democrat din Moldova (PDM) a socotit că cel mai potrivit reprezentant al său ca şef peste Cultură este Constantin Ţuţu, campion mondial de kickboxing şi Muai Thai. Ţuţu a fost dat în urmărire pentru omor în anul 2012, scăpând în cele din urmă cu o acuzaţie de huliganism. La un popas turistic de lângă Orhei s-au întâlnit întâmplător două bande rivale. În cursul schimbului de focuri care a urmat, a fost împuşcat mortal un lider al lumii interlope, Alexei Beretko, iar prietenul său, un fost poliţist, a fost rănit. Detalii AICI.

Presa de investigaţii din Chişinău a arătat la vremea respectivă că Ţuţu ar fi putut scăpa de necazuri datorită prieteniei sale cu oligarhul Vladimir Plahotniuc, prim-vicepreşedintele PDM şi considerat adevăratul proprietar al Republicii Moldova. Astfel, din postura de fugar căutat pentru omor în 2012, Constantin Ţuţu a devenit deputat în Parlamentul Republicii Moldova în 2015. Detalii AICI.

Deşi a fost ales deputat, campionul Constantin Ţuţu îşi va continua activitatea sportivă iar fanii români îi vor ţine pumnii fratelui de peste Prut la prima gală de KOK din 2015, care va avea loc în luna aprilie. Detalii AICI.

PDM, pe care campionul de K1 îl va reprezenta în Comisia de Cultură, se opune vehement identităţii româneşti şi, mai ales denumirii de limba română, preferând în schimb denumirea de „limba moldovenească”. Detalii AICI.

După o lună şi jumătate de negocieri care au urmat alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2014, PLDM şi PDM au anunţat că nu mai doresc să facă alianţă cu Partidul Liberal (PL), un partid pro-românesc şi pro-NATO şi UE, anunţând în schimb că vor constitui o majoritate parlamentară cu Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM), demers numit de presa şi analiştii de la Chişinău „Monstruoasa Coaliţie”.

Deocamdată „Monstruoasa Coaliţie” a funcţionat la nivel parlamentar, PCRM, PLDM şi PDM alegând împreună pe preşedintele Andrian Candu, finul oligarhului moldo-româno-rus Vladimir Plahotniuc, precum şi comisiile parlamentare. Mihai Ghimpu, preşedintele PL rămas în opoziţie, a contestat împărţirea deputaţilor pe comisii, acuzând „Monstruoasa Coaliţie” că a încălcat proporţionalitatea şi Regulamenul Parlamentului. Detalii AICI.

Urmează apoi negocierile pentru formarea guvernului. La Chişinău, circul continuă.

 

 

Sursa material: Puterea / George Dumitru

Sursa foto: PRO TV

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter