Ultimele aplauze pentru Mihai Volontir! Reportaje TV Moldova 1 şi Radio Moldova (17 sept. 2015)


Rude, prieteni de viaţă, colegi de scenă, oficiali, admiratori i-au adus astăzi un ultim omagiu maestrului Mihai Volontir, actor, regizor, mare OM al poporului nostru, care a fost petrecut pe ultimul drum. Cu multe lacrimi de durere, admiratorii l-au aplaudat pe maestrul Mihai Volontir până la Cimitirul Central din capitală, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Cei care l-au cunoscut pe maestrul Mihai Volontir susțin că el a fost, este și va rămâne marele actor, care nu a jucat, ci a trăit fiecare rol în parte, a încântat milioane de oameni, a împărtășit bucurie, optimism, iubire. Ei spun că Mihai Volontir avea o forță lăuntrică extraordinară, iar atunci când putea să dăruiască era cel mai fericit.

Fostul ministru al Culturii, Ion Ungureanu, a deplâns decesul maestrului, susținând că alături de sicriu s-au aflat personaje din filmele pe care le-a jucat Mihai Volontir.

Pentru Mihai Volontir, spun cei care l-au cunoscut, rolurile pe care le-a jucat au fost ca o spovedanie.

Decesul lui Mihai Volontir i-a îndurerat atât pe cei care l-au admirat în filmele unde a jucat de-a lungul timpului, cât și pe colegii din Rusia, care au venit să-și ia un ultim rămas bun.

După mitingul de doliu, au răsunat ultimele aplauze, pentru cel care a fost o legendă pe scenă şi un om de o rară bunătate şi sensibilitate.

După o infernală suferință în care nu a mai fost loc pentru surâs, titanul teatrului moldovenesc s-a retras din luminile rampei la 81 de ani. Cu privirea tristă, Mihai Volontir și-a jucat ultimul rol.

 

Cele două reportaje ale Radio Moldova pot fi ascultate AICI

 

 

TVM, reportajul Silviei Hodorogea în cadul principalului Jurnal de ştiri Mesager

 

 

 

 

Sursa material: Radio Moldova

Sursa foto: TRM

Sursa video: TV Moldova 1

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter