Tot începutul e greu. Reportaj PRO TV de la protestele contra monstruoasei coaliţii Filat-Plahotniuc-Voronin şi Proclamaţia


Protest in centrul capitalei! Zeci de oameni au iesit sa spuna „NU coalitiei monstruoase”

Protest fata de crearea coalitiei PLDM-PD, sustinuta de comunisti. Zeci de persoane s-au adunat astazi, 25 ianuare 2015, in Piata Marii Adunari Nationale si au cerut anularea acordului Aliantei formate acum 2 zile. Manifestantii au scandat ”jos comunistii” si ”Jos Vlazii”. Acestia i-au criticat pe democrati pentru ca nu au acceptat un procuror general – cetatean strain.

„Jos comunistii! Jos Vlazii!

”Impotriva acestei coalitii monstruoase PD PLDM, care a readus la putere comunistii”.

”Voronin, Filat si lupu s-au unit toti talharii si toti banditii”.

”Cum ati promis cu Europa si acuma v-ati razgandit?”

protest11-tanar la megafon-Diez.mdOamenii adunati in Piata Marii Adunari Nationale cer un procuror general din afara.

”In fruntea procuraturii un Vlad Tepes”

Sergiu MOCANU, LIDER MISCAREA ANTIMAFIE”: PL sa treaca in opozitie si sa sprijine din opozitie coalitia cu conditia sa aduca un procuror general din afara.”

Mihai GHIMPU, LIDER PL: ”Nu e actiunea partidului sa particip acolo, e dreptul cetatenilor, care vrea participa.”

Oamenii spun ca daca politicienii nu vor da curs solicitarilor, o solutie ar fi anticipatele.

”Pentru mine deja e mai bine aticipate”.

”Jos toti si sa mergem la anticipate.”

25-01-2015-Proteste contra coalitie monstruoasa-Filat-Plahotniuc-Voronin-protv.mdMajoritatea celor veniti la manifestatie sunt suparati pe democrati pentru ca n-au vrut sa accepte un procuror general cetatean strain, asa cum au propus partidele europene.

”O coalitie fara PD”.

”Jos Lupu, Jos Plahotniuc”.

”Jos 4 metri de bulbuci”.

Lupu este fals din cap pana in picioare, nu stiu cum lumea l-a ales.”

Unii manifestanti s-au aratat deranjati de gestul considerat obscen facut joi in Parlament de catre liderul PD, Marian Lupu.

”Cui a aratat el asta? Noua, poporului.”

”Asta dvs cui?”

”Trebuie sa-si depuna mandatul.”

Participantii la protest si-au amintit si de promisiunile liberal-democratilor.

”Vlad Filat ne-a promis Moldova fara Voronin, Moldova fara comunisti si acuma se pupa cu comunistii”

Protestatarii au dat citire unei rezolutii cu revendicari.

Dinu PLANGAU, COPRESEDINTE ”TINERII MOLDOVEI”:Cerem denuntarea acestui acord PLDM-PD. Procuror general european. Maine o depunem la Parlament.”

Nicio formatiune politica nu a comentat protestul de astazi. Organizatori au fost cei de la miscarea ”Tinerii Moldovei”, care pledeaza pentru Unirea Moldovei cu Romania, insa, la manifestatie au venit nu doar membrii acesteia. Potrivit politiei, au participat in jur de 400 de persoane.

Manifestantii spun ca vor continua protestele.

Anterior, Vlad Filat si Marian Lupu au declarat ca nu au facut o alianta cu PCRM, asta desi au purtat discutii cu aceasta formatiune, iar deputatii comunistii i-au ajutat acum 2 zile sa voteze presedintele Parlamentului.

 

 

 

Proclamaţia adoptată/semnată la acţiunea de protest „NU coaliției monstruoase, NU minciunii și trădării!”, organizată de un grup de tineri duminică, 25 ianuarie 2015, în Piaţa marii Adunări naţionale din Chişinău:

 

 

 1. protest22-doi tineri cu lozinci mici-Diez.md Excluderea Partidului Comuniștilor de la guvernare;
  2. Repunerea zonei dintre Prut și Nistru în drepturi, prin realizarea unității naționale și susținerea dezvoltării acesteia;
  3. Formarea unei Coaliții pro-europeane;
  4. Instituirea unui Procuror General din exteriorul statului;
  5. Instituirea unui Președinte al Curții Supreme de Justiție din exteriorul statului;
  6. Demararea unor investigații transparente ale concesionărilor întreprinderilor de stat din perioada 2010 – 2014, cu tragerea la răspundere a tuturor celor găsiți vinovați de fraudă și încălcare a legislației;
  7. Retragerea imunității de deputat;
  8. Informarea obiectivă a populației privind cauzele actuale ale situației social-economice, pe care le avem în R. Moldova şi soluţionarea acestor probleme prin instituțiile mass-media;
  9. Ridicarea nivelului de conștiință civică a populației și încurajarea unei atitudini proactive față de problemele cu care se confruntă oamenii în domeniilor lor de activitate, prin eliminarea constrângerilor instituţiilor de stat asupra societăţii civile, reducerea lipsei de cunoaștere și eliminarea stereotipurilor de propagandă sovietică vizibile în rândurile cetățenilor R. Moldova faşă de adevărata lor identitate naţională;
  10. Inițierea unor campanii orientate să impună un model de progres social, care să răspundă necesităților stringente ale prezentului și direcționarea R. Moldova pe un traseu ireversibil de dezvoltare multivectorială.

 

 

 

Sursa material/foto: PRO TV / Diez.md

Sursa video: PRO TV şi YouTube

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter