Tinerii unionişti au trecut Prutul: Pe-al nostru steag e scris Unire… şi vrem a Ţării reîntregire


Un imens steag tricolor de 300 metri a unit simbolic, astăzi, 6 iunie 2015, Republica Moldova cu România, la podul de peste Prut de la Sculeni, în amintirea Podurilor de flori din anii 1990, potrivit unui comunicat de presă al Platformei Unioniste Acţiunea 2012.

Evenimentul a fost avanpremiera unei Pod uman, care se va forma la Prut pe 11 iulie și la care sunt așteptați să participe toți cetățenii de pe ambele maluri ale râului.

Potrivit comunicatului, organizațiile unioniste au cerut autorităților ridicarea interdicției președintelui Platformei Unioniste Acțiunea 2012, George Simion, de a intra pe teritoriul Republicii Moldova.

După acțiunea de la Sculeni, participanții din Chișinău au mers la Iași, unde au întins o horă în Piața Unirii, în jurul statuii lui Alexandru Ioan Cuza. Inițiativa a aparținut BUN – Blocului Unității Naționale, mai precizează comunicatul.

Mâine, organizațiile care formează BUN se vor alătura mitingului de protest din Piața Marii Adunări Naționale, de la ora 12:00. Următoarea manifestație de amploare a BUN va fi Marea Adunare Națională, care va fi organizată duminică, 5 iulie, în centrul Chișinăului. La eveniment sunt așteptați să participe toți cetățenii din raioanele Republicii Moldova.

 

Reportaj TV Moldova 1 – 6 iunie 2015

 

 

 

Sursa material: TRM

Sursa foto: facebook

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter