Tineri artiști plastici din R. Moldova și-au expus lucrările la Varșovia sub genericul „Moldova sunt Eu”


Circa 100 de lucrări ale artiștilor plastici din Republica Moldova, Gheorghe Lisița și Veronica Iftodi, au fost expuse la Varșovia, Polonia. 

Intitulată sugestiv Moldova sunt Eu, expoziția de pictură cuprinde lucrări ce reprezintă peisaje din Republica Moldova, precum și portrete, natură statică sau flori.

La 26 ianuarie 2015, Ambasadorul Iurie Bodrug și colectivul Ambasadei RM la Varșovia au participat la vernisarea expoziției. La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai corpului diplomatic și ai institutelor culturale acreditate la Varșovia, precum și critici de artă, proprietari de galerii de artă, dar și simpli locuitori ai Varșoviei.

Expoziția, aflată în incinta Bibliotecii Publice din reg. Praga Poludnie, va fi deschisă publicului larg până pe 15 februarie 2015.

Aceasta este cea a doua expoziție organizată cu concursul Ambasadei R. Moldova de la Varșovia. Lucrările celor doi artiști plastici au mai fost expuse la 20 ianuarie la Elblag, voievodatul Kuiavo-Pomerania, pe marginea deschiderii celui de-al patrulea Consulat Onorific al RM în Polonia.

Pe parcursul primului semestru vor mai fi organizate expoziții la Torun, Cracovia și Varșovia.

 

Vernisaj Eu sunt Moldova la Varsovia 1

Vernisaj Eu sunt Moldova la Varsovia 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FlacăraTV reaminteşte  că, la sfârşitul anului 2014, tinerii pictori Veronica Iftodi şi Gheorghe Lisița, originari din R. Moldova, au avut o frumoasă expoziţie şi la Stockholm, Suedia, fiind susţinuţi de Institutul Cultural Român şi Ambasada României:

ICR Stockholm. Tinerii pictori basarabeni, Veronica Iftodi şi Gheorghe Lisiţa, şi-au vernisat lucrările în capitala Suediei

 

 

Sursa material: portalul Moldova.ORG

Sursa foto: ştiri TRM

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter