Teatrul „Mihai Eminescu” ne bucură cu o nouă PREMIERĂ – „În ochii tăi fermecători” de Gib Mihăescu


Pe 21 decembrie 2016, pe scena Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău, va fi jucat în PREMIERĂ un spectacol de zile mari. Este vorba despre reprezentaţia În ochii tăi fermecători, după opera scriitorului român Gib Mihăescu, în regia lui Alexandru Vasilachi.

Spectacolul „În ochii tăi fermecători” prezintă iubirea interzisă din anii `20 ai secolului XX.

Acţiunea se desfăşoară în localitatea Vadul lui Vodă, pe unde treceau imigranții din Rusia, fugari din cauza războiul civil. Reprezentația este pusă în scenă după opera scriitorului român, Gib Mihăescu, care, în perioada interbelică, a făcut parte din conducerea Teatrului Național de la Chișinău.

„Am vrut să aduc în prim plan ceea ce este mai de preț la Gib Mihăescu – relația dintre bărbat și femeie, relația de dragoste și prin ce prismă vede acest mare scriitor relația dintre bărbat și femeie. O sa vedeți la premieră că sunt niște lucruri pe care nu le veți mai întâlni nici la un alt scriitor, ce lucruri inedite se pot întâmpla atunci când răscolești sufletul unei femei”, a spus regizorul spectacolului, Alexandru Vasilachi.

 

premiera-teatrul-eminescu-piesa-gib-mihaescu-poster

 

Spectacolul conţine scene de cabaret şi este o îmbinare între tragic și comic. Rolurile principale au revenit actorilor Petru Hadârcă, Alexandru Leancă şi Silvia Luca.

„Este un spectacol cu multă trăire, cu multe evenimente. Personajul meu se numește Evanghelina, care este o vioristă, iar mai apoi și dansatoare, și este nevoită să se zbată între mai mulți bărbați, ofițeri, ca să-şi facă actele și să poată rămâne în România, ca să nu fie împușcată de bolșevici”, a povestit actrița Silvia Luca.

Piesa transmite în mod dramatic aspiraţiile pentru pur şi ideal, erotica obsesivă ce animă opera lui Gib Mihăescu.

„Personajul căruia încerc să-i dau viață este un boier, care se răzbună pe faptul că tânăra lui soție l-a înșelat. Este mult dramatism în relația aceasta”, a menționat actorul Petru Hadârcă, director al Teatrului Naţional „Mihai Eminescu”.

Cu această piesa actorii moldoveni vor merge și peste Prut, spectacolul urmând a fi prezentat pe 20 ianuarie 2017 pe scena Teatrului Național „ I.L. Caragiale” din București.

 

Reportajul colegei Aurelia Leorda-Paniș pentru Moldova 1 TV

 

 

 

Sursa material: Moldova 1 TV

Sursa foto: captură video

Sursa video: Moldova 1 TV și Flacăra TV

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Comentariu (1)

  1. […] Teatrul „Mihai Eminescu” ne bucură cu o nouă PREMIERĂ – „În ochii tăi fermecători” d… […]

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter