Teatrul de Păpuși „Guguța” din Chișinău a fericit copiii basarabenilor / românilor din Dublin, Irlanda


Motto de Walt Streightiff: În ochii copiilor nu există cele șapte minuni ale lumii, ci cele șapte milioane de minuni.

Tradiţia începută anii trecuţi cu Teatrul de Marionete și Teatrul Licurici din Chișinău are continuitate fericită în diaspora românilor din R. Moldova şi Romania, stabiliţi în Irlanda.

Comunitatea Basarabenilor din Irlanda „Moldova Vision” a creat şi-n luna iunie 2015 o sărbătoare plina de surprize pentru copii, invitând la Dublin Teatrul de Păpuși Guguța din Chișinău, reprezentat de actorii Gabriela Lungu, Ana Stăvilă, Alina Alferova, Vasile Palea, care au jucat piesa Fata babei si fata moșneagului, o adaptare a renumitei povești de Ion Creangă.

Cei prezenți la sărbătoarea copiilor au avut prilejul să aprecieze cu adevărat măiestria păpusarilor şi miracolul care se intâmplă pe o scenă de teatru. Evenimentul din acest an a oferit copiilor un spectacol minunat cu jocuri interactive, cântece, dans, concursuri pentru părinți şi copii. La sfârşit de spectacol, copii au primit câte o pungă cu dulciuri, iar cei mai norocoși s-au ales şi cu ceva cadouri la tombola organizată.

Marea sărbătoare a copiilor a fost sprijinită şi de această dată de Compania BLUE AIR (care a oferit actorilor biletele de avion tur-retur) şi LARGO FOODS (care umple punguțele copiilor cu crispsuri).

Mulțumim Biroului pentru Relații cu Diaspora pentru donația de carți, la fel şi doamnelor Maria Gâscă, Aliona Bagrin şi Diana Balan pentru premiile oferite la tombolă, precum și tuturor celor implicați in organizare.

Teatrul este o artă, un mod frumos de a petrece timpul, de a vedea animată povestea preferată, de a ne simți personaje din poveste. Copiii au nevoie să participe la evenimente culturale, ei au un simț artistic native, care trebuie cultivat, alimentat prin manifestări artistice. Încercați să mergeți cu ei la o piesă de teatru pentru copii și veți observa că povestea din spatele scenei va rămâne preferata lor pentru că au auzit-o, au văzut-o, au trăit-o, au gustat-o!

 

2-Teatrul Guguta la Dublin Irlanda-scena-papusi-actori-600px

 

3-Teatrul Guguta la Dublin Irlanda-600px

 

4-Teatrul Guguta la Dublin Irlanda-600px

 

5-Teatrul Guguta la Dublin Irlanda brand sponsor Blue Air-600px

 

 

 

Sursa material: pagina fb – Comunitatea Basarabenilor din Irlanda „Moldova Vision”

Sursa foto: „Moldova Vision”/ Aliona Bagrin 

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter