Tânărul român Mihai Alden va primi un Oscar pentru revoluţionarea graficii filmelor de animaţie de la Hollywood


Un roman stabilit in Suedia va primi o statueta Oscar in cadrul galei pentru „realizari tehnice si stiintifice”.

Succesul filmelor Pinguinii din Madagascar, Motanul incaltat sau Cum sa-ti dresezi dragonul 2 i se datoreaza si lui. Mihai Alden a creat alaturi de echipa lui un soft care este folosit in realizarea graficii animate.

Mihai Alden a plecat in Suedia cu familia cand era clasa a 3-a. A studiat la o universitate prestigioasa din Linkoping si a ajuns sa lucreze cu faimoasa casa de productie americana DreamWorks.

Impreuna cu doi colegi au revolutionat productia filmelor de animatie dupa ce au creat un soft special. Open VDB a fost folosit la crearea peliculelor Motanul Incaltat, Cum sa-ti drasezi dragonul 2 sau Pinguinii din Madagascar.

Emotionat, Mihai abia daca isi mai gaseste cuvintele in romana ca sa exprime bucuria pe care o traieste.

pinguinii din Madagascar-www.facemfilm.roMihai Alden, castigator Oscar pentru realizari tehnice si stiitifice: „Sunt multi ani de cercetare in spatele acestui premiu, dar ce e nou la acest soft e proiectul „open source” pe care toata lumea poate sa il acceseze si foarte multe studiouri din lume au folosit biblioteca noastra pentru efecte.”

Mama lui Mihai locuieste si ea in Suedia si este extrem de mandra ca fiul ei a ajuns la Hollywood.

Elena Alden, mama lui Mihai: „E emotionat, inca nu a ajuns sa reflecteze. Inca e greu de exprimat. Sunt foarte mandra. Normal ca in Romania sunt radacinile lui, nu? In Romania s-a nascut, acolo a facut primele 2 clase, acolo este familia, rudele. In Romania sunt, dar se pare ca Hollywood-ul i se potriveste pentru cariera.”

Vestea ca premiul Oscar vine in familie a ajuns si la rudele din Dumbravita, judetul Timis.

Ioana Golu, matusa lui Mihai: „Este un copil minunat, muncitor, a depus foarte multa munca si asta a fost visul si ambitia lui. Este o recunoastere a meritelelor lui si un cadou extraordinar pentru cineva care implineste 30 de ani, sa ajungi la 30 de ani si sa fii nominalizat la Oscar eu zic ca nu e putin lucru. Acolo nu exista program, daca este nevoie lucreaza pana la 1, 2 noaptea.”

Mihai va primi premiul Academiei Americane de Film si implicit statueta Oscar in cadrul unei gale speciale pentru „realizari tehnice si stiintifice” organizata la Hollywood pe 7 februarie, cu doar cateva zile inainte ca tanarul sa implineasca 30 de ani.

 

 

 

 

 

Sursa material/video: PRO TV

Sursa foto: www.facemfilm.ro

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter