Tabăra DOR din R. Moldova reunește și-n acest an copiii Diasporei


80 de copii din diasporă şi 20 care locuiesc în Republica Moldova vor participa timp de o săptămână la diverse ateliere şi vor vizita atracţiile turistice din Moldova.

Tabăra „Dor” a adunat copii din toate colţurile lumii. Ei au pregătit şi un mini-spectacol în care au redat dorul de cei dragi.

„Peste 500 de copii au fost antrenaţi în program în diverşi ani şi au devenit mesagerii noştri peste hotare. Programul cuprinde nu doar activităţi de cunoaştere a Republicii Moldova, a istoriei, culturii, dar şi de cunoaştere a tradiţiilor, de socializare în limba română”, a declarat Olga Coptu, şefa Biroului pentru Relaţii cu Diaspora.

La eveniment a fost prezent şi premierul Pavel Filip, care a răspuns la întrebările copiilor şi i-a îndemnat să-şi iubească patria. La finalul întâlnirii, prim-ministrul a făcut o poză cu cei 100 de adolescenţi.

Programul „Dor” se desfăşoară începând cu anul 2013. Cheltuielile pentru organizarea ediţiei a cincea sunt acoperite de la bugetul de stat.

 

DOR-tabara pentru copiii Diasporei 2-inaugurare Editie V-22 aug 2017

 

Mai multe detalii si fotografii pe pagina Biroului pentru Relații cu Diaspora (BRD)

 

 

 

Zilele Diasporei in RM-18-20 aug 2017-afish

 

 

Sursa material: TVM

Sursa foto: BRD

Sursa video: Moldova 1 TV

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter