Ştefan Secăreanu: După jaful de la BEM, trebuie încătușat Shor, dar și Dorin Drăguțanu. Ghimpu să-i ceară demisia


MIHAI GHIMPU ȘI POVARA ”ONESTITĂȚII” LUI DRĂGUȚANU

Am spus zilele trecute că, în urma jafului de la Banca de Economii, trebuie încătușat Shor, dar și Drăguțanu de la Banca Națională…

Unii au încercat să-mi dovedească că Drăguțanu n-are nicio vină, e băiat bun, l-ar fi informat la timp pe Leancă asupra neregulilor de la BEM…

Văd că și PL-ul, prin gura lui Ghimpu, continuă să-l apere pe Drăguțanu…

Nu aș vrea să dau sfaturi nimănui, cu atât mai mult unor partide sau lideri de partid…

Dar, a te pronunța tranșant, ferm și indubitabil, în favoarea aflării adevărului despre cum au fost furate sume uriașe din sistemul nostru bancar prin intermediul BEM și a încerca, în același timp, să-l scoți basma curată pe cel care poartă, potrivit atribuțiilor care îi revin, cea mai mare responsabilitate pentru comiterea și tăinuirea unor asemenea crime împotriva statului înseamnă să fii  ezitant în dmersul public pe care îl afișezi, să trădezi lipsă de sinceritate în raport cu suporterii tăi sau, și mai rău, să devii, până la urmă, complice la această acțiune criminală.

După umila mea părere, Ghimpu și PL-ul, în aceste circumstanțe, ar fi trebuit să-i ceară socoteală în primul rând celui care a fost propulsat în fruntea BNM de liberali. Pentru că un exponent al unei formațiuni politice care vine să lupte cu corupția și corupții nu va tolera și nu va tăinui asemenea crime!

Un om onest care reprezintă un partid onest ar fi trebuit primul să bată alarma în legătură cu jaful care se punea la cale!

Drăguțanu, dacă ar fi fost exponentul moral al unei formațiuni politice morale, ar fi trebuit să fie primul care si-ar fi anunțat demisia din înalta funcție de stat în care a fost pus de PL, mai cu seamă după ce primul ministru Leancă, după ce ar fi fost informat de acesta asupra ilegalităților care se pun la cale în sistemul bancar, nu ar fi întreprins acțiuni prompte de natură să împiedice săvârșirea lor.

Drăguțanu este demnitarul care ar fi trebuit până în această clipă să informeze societatea în legătură cu adevăratele cauze ale devalorizării valutei naționale!

Drăguțanu este cel care ar fi trebuit să recunoască în fața societății că prăbușirea leului s-a făcut conștient de către factorii de decizie din cadrul BNM, pentru acoperirea găurilor din sistemul bancar apărute în urma scoaterii ilegale din țară, de către rețeaua lui Shor, cu acordul Guvernului, a peste un miliard de dolari!

Drăgușanu este cel care ar fi trebuit să toarne lumină, nesilit de nimeni, din proprie inițiativă și conștiință, asupra diversiunilor comise împotriva Republicii Moldova și a cetățenilor ei!

Așa ar fi trebuit, cred, să procedeze un demnitar patriot și cu frică de Dumnezeu!

Nu a făcut-o!

Nu o va face nimeni în locul lui!

Iată de ce Mihai Ghimpu ar fi trebuit să ceară primul demisia sau demiterea lui Drăguțanu și să se delimiteze neîntârziat de acțiunile și inacțiunile lui păgubitoare pentru țara asta și poporul ei.

 

Ștefan Secăreanu 

1 februarie 2015

 

A se citi şi acest articol de Ştefan Secăreanu:

LĂCOMIA ȘI CINISMUL PUTERII DE LA CHIȘINĂU

 

 

 

Sursa material/foto: blog Ştefan Secăreanu

 

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter